Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Petr Kotvald: Syna má v blázninci!

Petr Kotvald Zobraziť galériu (2)
Petr Kotvald

PRAHA - Krutá rana postihla českého speváka Petra Kotvalda (45)! Jeho 18-ročný syn Mikuláš sa nervovo zrútil a skončil na psychiatrii. Problémy s Mikulášom, o ktorom spevák vždy hovoril ako o talentovanom dieťati s výraznými sklonmi, vyvrcholili pred troma týždňami, keď staršie z dvoch Kotvaldových detí muselo byť hospitalizované na psychiatrii v pražských Bohniciach.

"Mikuláš jednoducho neuniesol tlak spojený s maturitným ročníkom a prijímačkami na umeleckú školu," komentuje celú záležitosť Petr Kotvald, ktorý kvôli starostlivosti o syna prerušil prácu.

Mikuláša Kotvalda hospitalizovali pred troma týždňami po tom, čo bol vraj niekoľko dní nezvestný a Kotvald ani jeho žena Hanka nemali potuchy, čo so synom je. Podľa rodinných priateľov k vážnemu zlomu v Mikulášovom stave došlo v období tesne pred talentovými skúškami na Akadémiu výtvarných umení v Prahe.

"Na tie skúšky sa Mikuláš pripravoval celý rok, vytvoril asi sto výkresov a tie sa mu tesne pred skúškami stratili. On sa z toho zrútil a postihla ho ťažká psychóza. Tak sme sa dohodli, že mu bude najlepšie v lekárskej starostlivosti, kde sa z toho pomaly spamätáva," vysvetľuje otec.

Po týždni na prijímacom oddelení Psychiatrickej liečebne v Bohniciach nechal Petr Kotvald svojho syna premiestniť na kliniku Psychiatrické centrum Praha. Lekári majú podozrenie, že mladý pacient môže trpieť na schizofréniu.

Spevák, ktorý ešte vlani strávil so synom dovolenku na Floride, vidí stav svojho syna optimisticky. "Mikuláš hovorí, že pobyt na psychiatrii bol preňho veľkou skúsenosťou, a ak jeho práce niekto ukradol, aspoň sú medzi ľuďmi. To najhoršie už je hádam za nami, dnes by mali Mikuláša pustiť a v piatok už sa dokonca chystá do školy," dodal Kotvald.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu