Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Stovky fanúšikov prišli do Prahy vzdať hold Jacksonovi

Michael Jackson Zobraziť galériu (9)
Michael Jackson

PRAHA - Stovky fanúšikov si dnes popoludní prišli na Staromestské námestie v Prahe uctiť pamiatku amerického speváka Michaela Jacksona, ktorý vo veku 50 rokov vo štvrtok náhle zomrel v Los Angeles. Na pietnu spomienku sa zvolali cez komunitnú internetovú stránku.

Akcia na Staromestskom námestí začala o 15:00. Podľa odhadov sa na nej zúčastnilo 500 až 800 ľudí. Pri pomníku majstra Jana Husa zapaľujú sviečky, ukladajú kytice, prinášajú plyšové hračky a odkazy svojmu idolu.

Organizátori spomienky na niekdajšieho "kráľa popu" priviezli do centra Prahy reproduktory, Staromestským námestím sa rozliehajú Jacksonove najväčšie hity. Niektorí fanúšikovia, medzi ktorými prevláda mládež, tancujú, občas niektorý z chlapcov či dievčat dojatím plače.

K videniu sú aj ľudia prezlečení ako Jacksonovi dvojníci. "Umrela s ním polka môjho života, vôbec neviem, čo bez neho budem robiť. V našich srdciach bude žiť ďalej," povedal jeden zo spevákových dvojníkov. Väčšina účastníkov akcie, ktorá prilákala pozornosť zahraničných návštevníkov Prahy, si ale Jacksona pripomína s úsmevom.

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Posielajte SMS a MMS na 0910 177 023 alebo nám napíšte e-mail na tipy@topky.sk!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu