Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Jackson podnikateľ: Osud jeho vydavateľstva je nejasný!

Michael Jackson Zobraziť galériu (13)
Michael Jackson (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Vzácna zbierka Beatles - obzvlášť 267 skladieb napísaných zväčša Johnom Lennonom a Paulom McCartneym, sa po smrti Michaela Jacksona vydala na dlhú cestu neistoty vlastníckych práv.

Kráľ popu a spoločnosť Sony uzavreli lukratívne spojenectvo, vďaka ktorému vlastnili a spravovali autorské práva 750-tisíc skladieb zvučných mien ako Bob Dylan, Neil Diamond alebo Taylor Swift. Analytici predpokladajú, že vydavateľstvo Sony/ATV Music Publishing má hodnotu najmenej jednej miliardy amerických dolárov (v prepočte približne 709 miliónov eur). Jacksonov počiatočný vklad v roku 1985 bol 47,5 milióna dolárov.

Známy zatiaľ nie je nový vlastník Jacksonovho majetku, rovnako ako ani jeho výška. Bližší obraz o Jacksonovej finančnej situácii by malo priniesť ohodnotenie jeho majetku, čo by mohlo trvať približne 18 mesiacov, uviedla Renee Gabbard z právnickej firmy Paul, Hastings, Janofsky & Walker. Exekútori ohodnotia jeho aktíva, vrátane nehmotného majetku, ktorý zahŕňa autorské práva.

Michael Jackson a spoločnosť Sony sa spojili v roku 1995, desať rokov po tom, čo Kráľ popu kúpil ATV od austrálskeho obchodníka Roberta Holmesa. Jackson sa nezúčastňoval na každodennom chode spoločnosti Sony/ATV, ale údajne bol hrdý na to, že firme sa darí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu