Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Fanúšikovia sa lúčili s Jacksonom pod Eiffelovkou

Fanúšikovia Michaela Jacksona pod Eiffelovou vežou v  Paríži Zobraziť galériu (4)
Fanúšikovia Michaela Jacksona pod Eiffelovou vežou v Paríži (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Stovky fanúšikov zosnulého Michaela Jacksona sa dnes popoludní zišli pod Eiffelovou vežou, aby vzdali americkému spevákovi posledný hold. Pod Parížskou dominantou zneli z reproduktorov Jacksonove hity 80. rokov a uprostred prihliadajúcich sa skupín ľudí predvádzali jeho napodobitelia jeho preslávené tanečné kreácie.

"Až teraz je definitívne koniec jeho umeleckej púti," povedala smutne jedna z Jacksonových fanyniek napriek skutočnosti, že americká legenda už niekoľko rokov nič prevratného nevyprodukovala.

"Ale v našich srdciach žije Jackson aj jeho hudba ďalej" pridal sa mladík v povestnom čiernom klobúku, ktorý patril k spevákovým obľúbeným módnym doplnkom v čase, keď jeho terajší obdivovateľ ešte nebol na svete.

Pod Eiffelovkou sa fanúšikovia zmiešali s davmi turistov stojacich v rade pred vstupom do dominanty. Boli pre nich vítanou atrakciou. Jacksonovi obdivovatelia s vlajkami s jeho podobizňou ochotne pózovali nielen zahraničným návštevníkom, ale aj fotoreportérom a televíznym štábom monitorujúcim francúzske reakcie na smrť americkej hviezdy.

Kým víkendová "seriózna" tlač o Jacksonovej smrti informovala striedmo s pripomienkou všetkého známeho, čo jeho život sprevádzalo, bulvár mu venoval širší priestor s reakciami francúzskych celebrít. Ľavicový Libération ale neváhal Jacksona označiť za "mutanta", aj keď zároveň popieral, že by šlo o "netvora alebo mimozemšťana". Podľa regionálnych novín La Nouvelle République to nebol "ani beloch, ani černoch, ani dieťa, ani dospelý, ani muž, ani žena, ale akýsi androgynný škriatok". Denník Sud-Ouest napísal, že šlo o "asexuálneho tvora, ktorého vyhrabávajú mytológie celého sveta".

Mohlo by vás zaujímať: Eiffelova veža, železná dáma Francúzska


Hoci organizátori stretnutia akciu nazvali Najväčší rozlúčkový moonwalk (mesačná chôdza) podľa tanečného prvku, ktorý Jackson vymyslel, nešlo o nejaké väčšie zhromaždenie, ktoré by vybočovalo z línie víkendových predstavení pouličných umelcov, ktorých je na mnohých námestiach a parkoch francúzskej metropole pomerne veľa.

 

 

Najväčší rozlúčkový moonwalk pod Eiffelovkou v Paríži
 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu