Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Jackson: Pred smrťou mu ostalo 400 miliónov dolárov... V dlhoch!

Michael Jackson Zobraziť galériu (9)
Michael Jackson

LOS ANGELES - Hoci bol Jackson jedným z najúspešnejších umelcov všetkých čias, v posledných rokoch svojho života sa venoval najmä splácaniu dlhov. Peniaze nahromadené počas úspešnej kariéry nestačili na pokrytie spevákových enormných výdavkov.

Hudobníkov hlas a tanečné vlohy mu zarobili približne 500 miliónov dolárov, čím sa zaradil medzi najbohatších umelcov sveta. Obrovský majetok odhadol na takúto čiastku časopis Forbes. Paradoxne však skončil pôvodne zabezpečený kráľ popu na pôžičkách, ktoré však nedokázal splatiť.

Prvý z jeho nečakaných výdavkov prišiel v čase sexuálnych škandálov. Práve vtedy sa začalo hovoriť o spevákovej neschopnosti splácať všetky poplatky. Prvý súdny spor skončil vyplatením odškodného vo výške 20 miliónov dolárov poškodenej strane.

Kvôli vzrastajúcim finančným problémom bol Michael v roku 1995 nútený predať ATV Music, ktorý mu dovtedy zaručoval trvalý prísun financií. Luxusom zhýčkaná hviezda už však nebola schopná prispôsobiť sa novej situácii a patrične si utiahnuť opasok.

Nakoniec sa popová legenda odhodlala predať svoj obľúbený ranč v Santa Barbare. Spolu s ním nechal Jackson vydražiť tisíce cenností, ako napríklad svoje trblietavé rukavice. Zarytí fanúšikovia mu ale väčšinu predmetov po vydražení vrátili. Posledným pokusom o navrátenie sa do zelených čísel boli plánované koncerty v londýnskej O2 aréne. Prvé vystúpenie bolo z pôvodne stanoveného dátumu preložené na 13. júla.

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Posielajte SMS a MMS na 0910 177 023 alebo nám napíšte e-mail na tipy@topky.sk!

 



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu