Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Gott unikol smrti!

Karel Gott prvýkrát v živote trávil Vianoce mimo domova. Zobraziť galériu (21)
Karel Gott prvýkrát v živote trávil Vianoce mimo domova.

MALDIVY - Zázrak! Karel Gott a spol. prežili zemetrasenie a vlnu tsunami, ktorá sa včera prehnala cez ostrov Maldivy. "Je to zázrak, ale žijeme. Ste prví, kto sa mi dovolal," povedal včera večer českému denníku Blesku skladateľ Karel Svoboda, ktorý je na Maldivách so svojou tehotnou ženou Vendulou.

"Ešte nemáme vyhraté. Čakáme na ďalšiu vlnu," dodal ešte Svoboda a spojenie sa prerušilo. Jedno je však isté. Prvý úder ničivého živlu prežil nielen on a Vendula, ale i Gott a jeho priateľka Ivana, Michal David s rodinou a Karel Štedrý so ženou.

"S Vendulou sme práve boli v bungalove, keď prišla asi šesťmetrová vlna. Bol to šok. Okamžite sme premýšľali, kde sú ostatní. V tej chvíli sme boli roztrúsení po celom ostrove," opisuje chvíle hrôzy Svoboda. Včera večer, o 18.30 nášho času celá hviezdna výprava sedela na pláži a s úžasom pozorovala zatiaľ ustupujúci živel. "Hovorili nám, že vlna ešte raz udrie. Ale, našťastie, už hádam vieme, čo máme v takom prípade robiť," stihol ešte povedať Karel Svoboda. Z jeho hlasu bolo zrejmé, že obrovský šok v ňom potlačil akýkoľvek strach. Potom sa už spojenie prerušilo...

Gott so Svobodom a zostatkom hviezdnej výpravy zostali uväznení na malom atole Fonimagoodhoo na juhu Maldív. Ničivá vlna zničila prakticky celý rezort Reethi Beach, kde boli ubytovaní v malých bungalovoch postavených priamo vo vodách Indického oceánu. Vlna tsunami ich preto zasiahla bez akéhokoľvek varovania. Dovolenka, ktorú mnohí z "hviezdnej partie" brali i ako príležitosť na splodenie potomka, sa tak zmenila v nezmieriteľný boj o holý život.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu