Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Susan Boyle: Postavila všetkých na nohy a je vo finále!

Susan Boyle Zobraziť galériu (3)
Susan Boyle

LONDÝN - Britská spevácka senzácia Susan Boyle opäť predstavila svoj jedinečný hlas v súťaži Britain's Got Talent. Zaspievala skladbu Memory z muzikálu Cats a vyslúžila si standing ovation od poroty aj publika. Ľudia v telefonickom hlasovaní jej výkon označili za najlepšie vystúpenie večera, čo ju posunulo do finále súťaže a spievať bude opäť v sobotu 30. mája.

Vystúpenie Susan Boyle bolo prístupné na internetovej stránke YouTube bezprostredne po jeho skončení, k čomu prispelo aj to, že jej predchádzajúcu skladbu si pozreli ľudia na celom svete asi 60-miliónkrát.

Na otázku, ako sa vyrovnala s tlakom, ktorý na ňu vyvinul úspech na stránke YouTube, odpovedala Boyle po svojom výkone jednoznačne: "Aký tlak? Skutočne som si to užívala, užívala som si každú sekundu. Urobila by som to znova".

Víťaz alebo víťazka súťaže Britain's Got Talent vystúpi na tohtoročnej Royal Variety Show pred kráľovskou rodinou a získa 100-tisíc libier (v prepočte takmer 114-tisíc eur). Neohrabane pôsobiacu Boyle, ktorá o sebe tvrdí, že ju nikdy nikto nepobozkal, v apríli na pódiu privítali posmešky skeptického publika a známy cynický porotca Simon Cowell pri pohľade na ňu len prevrátil očami, no všetkých prekvapila, keď začala spievať.

Porotu i publikum si získala skladbou I Dreamed a Dream z muzikálu Bedári. Susan Boyle, najmladšia z deviatich detí, vyrástla v škótskom Blackburne – asi 32 kilometrov západne od Edinburghu. Ako dieťa mala ťažkosti s učením a bola terčom posmechu ostatných detí.

Ako dospelá si ťažko hľadala prácu, no pravidelne vystupovala v miestnom karaoke a spievala v kostolnom zbore. V rozhovore pre Associated Press minulý mesiac povedala, že k prihláseniu do súťaže ju inšpirovala smrť matky. "Chcela som jej ukázať, že so svojím životom dokážem niečo urobiť,“ vysvetlila Boyle.

 

VIDEO: Susan Boyle po tomto výkone postúpila do finále.

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Posielajte SMS a MMS na 0910 177 023 alebo nám napíšte e-mail na tipy@topky.sk!  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu