Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Natalie Cole: Transplantácia obličky!

Natalie Cole Zobraziť galériu (2)
Natalie Cole

LOS ANGELES - Americkej speváčke a skladateľke Natalie Cole v utorok v Los Angeles transplantovali obličku. Desaťnásobná víťazka Grammy po operácii odpočíva, informovala v stredu médiá jej hovorkyňa Maureen O'Connor.

Päťdesiatdeväťročnej Cole vo februári 2008 diagnostikovali hepatitídu typu C, ktorú jej liečili agresívnou chemoterapiou a v priebehu štyroch mesiacov jej začali zlyhávať obličky, prezradila o svojom zdravotnom stave minulý mesiac v šou Larryho Kinga na CNN.

Od septembra minulého roka musela trikrát do týždňa chodiť na dialýzu, na ktorú by bola bez transplantácie odkázaná po zvyšok života. Hepatitída je podľa nej pravdepodobne dôsledkom drog, ktoré v minulosti užívala. Po tom, ako vystúpila u Kinga, začala dostávať množstvo listov od ľudí, ktorí jej ponúkali vlastné obličky. No agentúra One Legacy, ktorá sprostredkováva orgány na transplantáciu, pre ňu obličku našla. Ešte vo februári pritom Cole dúfala, že jej ju môže darovať syn Robert. Po operácii by sa mala Natalie Cole zotavovať tri až štyri mesiace. Plánované letné turné k albumu Still Unforgettable (2008), ktoré sa malo začať 5. júna, preto odloží.

Dcéra džezovej legendy Nata Kinga Colea od svojho hudobného debutu Inseparable z roku 1975 predala milióny hudobných nosičov a získala desať cien Grammy, tú ostatnú jej udelili tento rok za album Still Unforgettable.

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Posielajte SMS a MMS na 0910 177 023 alebo nám napíšte e-mail na tipy@topky.sk!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu