Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Oprah Winfrey žiada súd o zamietnutie žaloby proti nej

Oprah Winfrey Zobraziť galériu (5)
Oprah Winfrey

BRATISLAVA - Známa televízna moderátorka Oprah Winfrey požiadala súd, aby zamietol žalobu, ktorú proti nej podala bývalá riaditeľka dievčenskej školy v Juhoafrickej republike.

Nomvuyo Mzamane zažalovala Winfrey pre jej vyjadrenia, ktoré prišli po obvineniach školy Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls pre sexuálne zneužívanie. Minulý rok súd uznal vinnou zo zneužívania šiestich detí vychovávateľku, ktorej nadriadenou bola Mzamane.

Podľa žaloby Winfrey nesprávne naznačovala, že riaditeľka nie je dôveryhodná. Vyplývať to malo z vyjadrení ako napríklad "Myslela som si, že sa stará o deti v Juhoafrickej republike". Mzamane si údajne pre moderátorkine vyjadrenia nevie nájsť prácu. Winfrey odmieta tvrdenia o jej nespravodlivých vyjadreniach.

Winfrey otvorila dievčenskú akadémiu v blízkosti Johannesburgu v roku 2007. Škola, v ktorej sa nachádzajú aj laboratóriá, štúdio na cvičenie jogy a salón krásy, stála 40 miliónov dolárov.

Winfrey sa rozhodla založiť akadémiu po stretnutí s bývalým juhoafrickým prezidentom Nelsonom Mandelom. Osobne sa rozprávala s mnohými dievčatami z rodín s nízkymi príjmami, ktoré mali do školy nastúpiť.

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Napíšte nám na tipy@topky.sk!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu