Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Jakubisko má problémy: Skončí ako bezdomovec?

Juraj Jakubisko Zobraziť galériu (6)
Juraj Jakubisko

PRAHA/BRATISLAVA – Slávny režisér Juraj Jakubisko (70) môže skončiť na ulici! Ak jeho firma Jakubisko film nepredloží pražskému súdu svoje účtovníctvo, tak...

Začiatkom roka sa režisérova manželka a producentka Deana Horváthová pochválila, že exekúcia jej firmy Jakubisko film bola zamietnutá. Kauza, ktorú rozpútali veritelia kvôli nezaplateným dlhom, sa však opäť vrátila na súd.

Podľa informácií denníka Šíp Jakubiskovci za dva roky trvania konkurzu na ich firmu neboli schopní predložiť účtovné knihy. A to ich môže stáť dom! Pražská vila Juraja Jakubiska sa totiž stala zálohou v banke, ktorá poskytla financie potrebné na nakrútenie filmu Bathory. Podľa právnikov môžu Jakubiskovci kvôli chýbajúcemu účtovníctvu dostať nielen finančnú pokutu, ale môže dôjsť aj k exekúcii spomínaného domu. A tak by bol známy režisér v Prahe zrejme odkázaný na prenájom.

Právnik Jakubisko filmu Gabriel Brenka však vidí situáciu inak. Podľa neho sa v kauze vyskytujú len dvaja veritelia. „Zatiaľ posledné súdne rozhodnutie bolo vydané Vrchným súdom v Prahe, ktorý vo svojom uznesení zo dňa 26. júna 2008 konštatoval, že František Urban nedoložil voči Jakubisko Filmu, s.r.o. splatnú pohľadávku. Noon-Filmtechnik, s.r.o. sa dňa 25. septembra 2008 rozhodol vziať svoj návrh na konkurz späť,“ tvrdí Brenka. Navyše vraj František Urban nie je v konaní zastúpený advokátom, preto sa žiadni ďalší právnici v spore neangažujú. Uvidíme teda, ako sa celý spor vyvinie a kde nakoniec Jakubisko skončí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu