Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Peter Nagy bol online!

Peter Nagy sa narodil 09.04.1959 v Prešove. Svoju hudobnú kariéru začal v roku 1983 s vlastnou hudobnou skupinou Indigo. Už o dva roky neskôr zvíťazil vo vtedajšej najznámejšej ankete populárnej hudby Zlatý slávik. Neskôr sa začal venovať aj detským spevákom, naznámejšími boli Michaela Paštéková a Martin Madej.

Pred pár rokmi si Peter Nagy pribral k hudbe aj fotografovanie. Jeho objektom sú krásne ženy a veľmi často ide o exotické krásky, na ktoré má vraj slabosť.

V najbližšom období pripravuje Nagy vydanie 140-stranovej profilovej knihy. Tá sa bude volať Book 1. Nagy ju plánuje vydať na konci októbra a mala by sa predávať aj v zahraničí. Na budúci rok sa pri príležitosti jeho 25. výročia na scéne na trh dostane aj nový album.



Peter Nagy online na Topky.sk

Rozhovor

09:56:18 - otázka od: sisa Ahoj Peťo, mám 32 rokov a keď som mala takých 13, tak sme na tebe ako sa hovorí šlapali celá rodina. Chodili sme na všetky koncerty čo boli v okolí BA.Staršie pesničky sa mi páčili viac ako tie novšie, ale aj tak si sympaťák a držím Ti palce vo všetkom čo robíš. Ako spomínaš na Svätý Jur ? Ja som tam prežila 29 rokov. Vo Svätom Juri žijú príjemní ľudia. A robí sa tam dobré víno. :-) Rád spomínam. Dokonca tam jeden nadšenec začal robiť víno, ktorému dal názov podľa mojej piesne Bosorkine slzy. Pozdravujem Ivana Duda zo Svätého Jura.

09:57:55 - otázka od: Ivka Jaký byl Tvůj nejpříjemnější zážitek z léta a kam se chystáš na podzimní dovolenou? Boli to koncerty s kapelou na rôznych festivaloch. Najlepšie som sa cítil v rodnom Prešove na festivale na kúpalisku Delňa. Postretával som tam aj veľa kamarátov a spolužiakov. Pozdravujem všetkých v Prešove.

09:59:15 - otázka od: Ivka Chystáš na nové CD i nějaký duet? Áno. Bude tam duet s americkou speváčkou Nicole J. McCloud, ku ktorému som napísal slovensko-anglický text. Ukážka je na mojej internetovej stránke www.peternagy.eu

09:59:56 - otázka od: Dadula Ahoj Petulo, srdecne ta zdravim :)mam na teba jednu otazku - ako to robis, ze spojis "nevinny" pohlad s este nevinnejsim usmevom a vznikne uplne dokonaly sexi vyraz??? Prosím ťa kúp si nový computer, zle sa ti zobrazujú fotky. :-)))

10:02:02 - otázka od: Majka Ahoj Peter, vyrastala som s tvojimi pesnickami, a si velmi prijemny clovek. Chcela som sa ta opytat, kedze odchadzam v decembri do usa, ci budes mat koncerty so svojou skupinou Indigo v novembri, prisla by som sa velmi rada pozriet. Maj sa pekne, zelam vela uspechov. Majka Presné termíny koncertov sú vždy na mojej internetovej stránke. Najbližšie hrám v sobotu v Pezinku na vinobraní o 21:45. Čo sa týka USA, budúci rok po koncerte v Toronte (apríl 2009) by som mal hrať v niektorých mestách v USA.

10:03:33 - otázka od: Veronika Zdravim, chcem sa opytat ake vone sa Vam na zenach pacia ? Mozte uvies aj konkretne aku vonu by ste zene darovali ? Daroval by som vôňu červeného vína. Je totiž opojná. :-)) Na ženách sa mi páčia skôr ľahšie ovocné vône.

10:05:03 - otázka od: Dadula Ahoj Peto, chcem sa spytat ohladom knihy Book 1...v akom pocte vytlackov ju vydaju, pretoze kniha textov Milenci na snehu rychlo zmizla z pultov predajni a potom ju uz nebolo mozne zohnat. Zo srdca Ti prajem , aby sa kniha pacila vsetkym, ktori si ju kupia a na novy album nech sa stoji v sore :))...prekrasny dnik Moja kniha fotografií Book 1 bude obsahovať 140 fotogfarií a počet výtlačkov bude závisieť od záujmu kupujúcich. Zatiaľ minimálny náklad je 5 000 kusov.

10:06:33 - otázka od: Patrik Páči sa mi tvoja pesnička Aj tak sme stále frajeri a chcel by som sa opýtať koľko CD si už vydal ? Neviem to celkom presne, koľko CD som vydal. :-)) O chvíľu sa pozriem na svoje stránky. Tam mám celú diskografiu okrem tvorby pre deti.

10:09:12 - otázka od: Hanka - bublinka Ahoj Peťko.chcem sa spytat ci by si este v buducnosti isiel do podobneho projektu ako bol program Fany.myslim,ze by to bolo prijemne zase ta vidiet na obrazovke a hlavne by si bol znovu ludom viac na ociach.stalo by za to vymysliet podobny projekt ako bol Elan je Elan ale islo by o program kde by boli len Tvoje piesne.prajem Ti krasny den.:)Hanka Fany bol môj projekt, kde som písal námet aj scénár. Aj som tú televíznu reláciu moderoval. Na nej som získal pokoru voči týmto remeslám. Ten program sa zaoberal profilmi ľudí, ktorí sú tak trochu mimo formát. Jedným z nich bol aj Ján Saudek. Spravil som dokument o jeho fotografiách. Bolo to ešte v čase, keď sa ľudia v televízii báli slova nahota.

10:13:10 - otázka od: Marek Ahoj Peter.Škoda, že sa aktívnejšie nevenuješ spievaniu. Možno by bolo dobér pouvažovať o novom albume. Držím palce. To je iba dojem, ktorý vzniká na základe toho, že sa snažím neobjavovať v médiách v bulvárnych rubrikách. Dnes je tu zástup ľudí, ktorí si na tom založili kariéru, že s radosťou púšťajú novinárov do spálne. Novinárom to vyčítať nemôžme, lebo oni sa tým živia. Ja to nerobím, lebo si myslím, že nie je dobré obchodovať so súkromím. Je to môj názor a nikomu ho nevnucujem, ale tým pádom by sa zdalo, že neexistujem. Stále koncertujem sám aj s kapelou, len sa to akosi nezobrazuje, pretože je to čisto hudobný počin bez prítomnosti zlatokopiek a rosničiek :-)

10:13:52 - otázka od: Martin Zdravim Ta Peter, chcel som sa opytat ci v tvojej knihe pises aj o fanynkach, a kolko foto obsahuje:) Dakujem Kniha Book 1 neobsahuje texty. Iba moje umelecké fotografie žien a dievčat.

10:15:17 - otázka od: janoss nazdar Peto, existuje pesnicka, pri ktorej lutujes, ze si ju nezlozil ty ? Áno. Brian Adams - 18 til I die. Má perfektný text. Keby ju napísal skôr, dalo by sa povedať, že mi ukradol textovú tému z piesne So mnou nikdy nezostárneš. :-))

10:18:02 - otázka od: Miki Kde si môžem kúpiť tvoje fotografie? Resp., kde si ich môžem pozrieť. Pozrieť si ich môže každý na www.artfotonagy.eu. Mám nové kalendáre na rok 2009: Rum & Choco a Black & Wild fotos 2009. Sú bežne v predaji.

10:19:44 - otázka od: ZFLR RAD CHODIS DO DIVADLA? Áno. Vždy ma uchvátilo nejaké predstavenie a hlboko sa skláňam pred umením hercov, ktorí hrajú v divadle. Je to oveľa ťažšie, než hrať vo filme. A navyše je tam tá úžasná atmosféra momentu. Dodnes si pamätám zážitok z predstavenia Martina Hubu s názvom Kontrabas.

10:22:19 - otázka od: jurko ahooj Peter chcem sa ta opytat ako to vsetko vidis :)) Keď pozerám na január, prajem všetkým Štastný nový "šok" 2009. :-)

10:24:16 - otázka od: aaa ahoj, chcel by som sa spytat, ci si este v kontakte s miskou pastekovou alebo s martinom madejom...a ci este hladas nejake detske talenty... Občas sa vídame. Hlavne s Martinom, keď účinkuje na tom istom podujatí, kde ja. Je mi sympatické, že sa snaží robiť ďalej muziku. Aj keď je veľmi ťažké vystúpiť z tiena detskej hviezdy. Alanis Morisette sa to podarilo. Martin, držím ti palce.

10:25:04 - otázka od: Zuzana Blahova Dobry den p. Nagy.. chcela by som sa spytat,kolko ste mali zien v zivote? ak to nie je tajomstvo :) dakujem a vela uspechov!! Klasik hovorí: Dobrá povesť ženy závisí od mlčanlivosti viacerých mužov. :-))

10:26:51 - otázka od: drea Ahoj Peter, žeriem Tvoj zmysel pre humor a hru so slovíčkami - ked píšeš texty pre piesne, ale aj v rozhovore s Tebou cíti človek kus sarkazmu, a to mám rada. Pozdravujem Ťa - bodypainterka Andrea. Zmysel pre humor mi pomáha prežiť toto prazvláštne obdobie, ktoré všetci musíme žiť. Bez humoru si neviem predstaviť život a rád si robím srandu aj zo seba - ale iba vážne. :-)

10:28:19 - otázka od: tonka ahoj.pamätáš sa ešte na pesničku Aprílové deti s Darinkou? Áno. Keď sme ten duet spievali, mala osem rokov a práve sa vrátila zo školy. A povedala mi: "Ujo Peťo, dnes som dostala dve jedničky." Dnes už tie jedničky nemá, už má trojky. :-)

10:30:53 - otázka od: jano Mam 50 a v istom čase si bol doslova náš vzor.Dokonca na mojej svadbe sa hrala kopa tvojich vecí.Prečo sa už tak málo venuješ hudbe? Hudbe sa venujem stále rovnako. Len médiá sa toľko nevenujú hudbe. Mám už niekoľko rokov kapelu, s ktorou koncertujem a nahrávam albumy. Za posledné dva som získal zlaté platne. Problém je v tom, že nechcem zverejňovať nič o svojom súkromí a preto som v médiách minimálne.

10:33:41 - otázka od: Zuzana Ahoj Peter, chtela jsem se zeptat jaka zeme te nejvic zaujala pri cestovani po svete, jak pracovne, tak treba pri foceni. Druhy dotaz: v jakych zemich krome SK a CZ se bude prodavat tvoje kniha fotografii? Dekuji za odpoved a krasny den na Slovensko Zuzana Najviac ma zaujala Kuba. Bol som tam dvakrát a mám dojem, že Európa už ju "zvlčila". Sú tam veľmi milí ľudia. To ovšem podľa mňa skončí, keď padne Fidel, lebo sa to celé premení na jeden veľký fastfood. Ako u nás. :-) Kniha fotografií Book 1 bude okrem Slovenska a Čiech predávať aj v Maďarsku a Rakúsku.

10:36:15 - otázka od: katka ahoj Peto! akemu stylu hudby sa priklanas na novom albume, cize cim prekvapis? Moj vydavatel mi doporucil pesnicky v style "Nagy". Myslím si, že to tak očakávajú aj moji fanúšikovia. Inak to ani robiť neviem. Dôkazom toho je úplne nová pieseň "Nová gitara". Môžete si ju vypočuť na mojej stánke www.peternagy.eu

10:38:08 - otázka od: inga Ahoj Peťo,spolupracuješ aj s nejakou modelingovou agentúrou na Kube,alebo fotíš len baby z ulice? Na Kube neexistujú modelingové agentúry. Ak si dáte na vyhľadávači heslo: "Kuba - modeling" a podobne, nájde vám to stránky na Miami v USA, ktoré obhospodárujú prostitútky. Takže sa musíte spoľahnúť na Kube na osobný šarm. :-)

10:38:58 - otázka od: vladka Pozdravujem Vás p. Nagy. Aká práca Vás živí? Nie je o Vás v podstate ,,ani chýru ani slychu". Žijete, resp. bývate na Slovensku? Žijem striedavo v Prahe a Bratislave. Na zvyšok otázky som odpovedal vyššie.

10:40:47 - otázka od: Paska serus Peťo, minule sme zalovili v tovjích skladbách a našli sme tam tetovaný otáznik.Prezraď nám bližšie ako a pri akej priležitosti vznikla idea tejto skladby?Nazdar Je to posledná pieseň z albumu "Ale". Je to trochu experiment - pieseň o alkoholikovi. Je založená iba na bicích. Bubnovali tam traja bubeníci naraz.

10:42:05 - otázka od: Erika Ahoj Peťo, chcem sa spýtať: baví ťa viac hudba, alebo fotografovanie? A mám ešte jednu otázočku- v zahraničí ťa poznajú viac vďaka hudbe, alebo práve kvôli fotografiám? Srdečná vďaka-Erika Fotkou sa neživím. Je to iba moja záľuba. Aj keď pravda, v zahraničí netušia, že som vlastne spevák. Pozri www.artfotonagy.eu

10:43:58 - otázka od: erika Cau Peto, mam vsetky tvoje LP, ktore boli kedy vydane, ale chcela by som mat pesnicky aj na CD. Nepripravujes vydanie nejakej ucelenej kolekcie? Zatiaľ vyšli všetky staré albumy na CD okrem albumu Peter Nagy v štúdiu S, ale v súčasnosti sa chystá nová reedícia všetkých albumov. Sledujte moju stránku a čakajte :-)

10:45:13 - otázka od: zuzulka Ahoj Peto. S kolegynami tu rozoberame, ci su Tvoje vlasy prave,alebo nastrelene..Ak su prave, tak potom velka pochvala. Nevlastním zbraň, preto si nemám čo do hlavy nastreliť. Jedinú úpravu, ktorú na sebe chystám, je liposukcia mozgu. Asi to bude pri súčasnej situácii na Slovensku nevyhnutné. :-)))

10:46:53 - otázka od: drasky Serus Peto. Pocul som ze si si doprial novu motoristicku hracku. Ako si s nou spokojny? Ja mam rad rychlu jazdu a adrenalin v krvi. Ako si na tom ty? :) Ja sa riadim textom mojej piesne Len pomaly. To auto som si kúpil kvôli tomu, že som si to ako deväťročný sľúbil. Páči sa mi, ako vyzerá a nie, aké je rýchle.

10:48:52 - otázka od: juro ahoj peter!ked porovnam slovensku hudobnu scenu z 80tych rokov napr.Nagy,Habera,Durinda a terajsiu, je to 100 a jedno.co si myslis o skupine desmod?ja si myslim,ze to je strasne. Ja si to nemyslím. Na Slovensku je veľa dobrých kapiel, ktoré idú na to tou ťažšou cestou. Nie cez bulvár, ale cez pesničky. A toho si vážim. Je tam veľa nápadov a muzikantskej úprimnosti.

10:51:40 - otázka od: Daniela Peťo, ako to robíš, že sa pomerne úspešne vyhýbaš bulváru a rôznym, často vykonštruovaným pikoškám o Tvojom živote ? Už by som si rada o Tebe niečo nové prečítala ! Som Tvoja rovesníčka a veľmi Ti fandím ! Ja sa nevyhýbam. Iba nezverejňujem. S novinármi sa snažím vychádzať dobre. A musím povedať, že sa mi to darí. Pretože si myslím, že sa vzájomne potrebujeme a pokiaľ na mňa niekto nezaútočí, tak s nikým nebojujem. Nie som zastánca mediálnych vojen. Novinári ma už poznajú, že si chránim svoje súkromie. A či napíšu o mojej hudbe alebo fotení záleží na nich. ďakujem

10:52:49 - otázka od: iwo nazdar peťo, poznáš hru multimilionár? Nie, ale poznám ako žena urobí z muža milionára? Tak, že si ho vezme ako miliardára. :-)

10:53:36 - otázka od: alexandra Mas priatelku? Minule som Ta videla s jednou babou na pumpe:-) ... Áno, pili sme tam Super Natural 98. :-) Je na tom závislá.

10:55:17 - otázka od: Romana Ahoj Peto, kedy chystas koncert v BA? Budúci rok by malo byť niekoľko veľkých koncertov a nové CD k môjmu 25. výročiu na scéne.

10:57:42 - otázka od: IVICA Ahoj,ako rodáčku z Košíc ma zaujíma, ako vnímaš fakt, že prevažná väčšina talentovaných osobností zo širokého spektra oblastí, do ktorej patríš bezpochyby aj Ty, pochádza zo "zabudnutého" Východu? Podľa mňa východ vôbec nie je zabudnutý. Je tam fakt veľa dobrých kapiel. Možno je to z tej borovičky, ktorá je tam obľúbená. Pozdravujem všetkých východniarov. :-)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu