Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Moore je očarený novým filmom Madonny

Madonna v Malawi
Madonna v Malawi (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Nový film Madonny o chudobnej krajine Malawi nadchol dokumentaristu Michaela Moora.

Ten oznámil, že snímku premietnu 2. augusta na filmovom festivale Traverse City Film Festival. Navštívi ho aj hudobníčka a tvorkyňa filmu I Am Because We Are. "Keď som ho videl, pomyslel som si - je to akoby robila tieto filmy roky," uviedol Moore. Madonna vytvorila snímku po návšteve Malawi, kde spoznala chlapčeka Davida Banda, ktorého si adoptovala.

Snímka I Am Because We Are predstavuje chudobu, ktorej čelia deti v juhoafrickom štáte. Zobrazuje ochorenie aids, ktoré pripravuje ľudí o život a ťažké životné podmienky v krajine. Film vyzýva ľudí k dobrovoľníctvu a snaží sa prinášať nádej. Moore povedal, že bol "hrubo urazený" kritikou, ktorej čelila Madonna po snahe adoptovať si Davida. Niektoré organizácie bojujúce za práva detí tvrdili, že by bolo lepšie, keby deti zostávali v rodných krajinách. Ďalšie ju obviňovali zo zneužitia slávy pri obchádzaní malawijských zákonov.

Po tom, ako si Moore asi pred mesiacom pozrel Madonninu snímku, požiadal speváčku o súhlas na jej uvedenie na festivale v meste Traverse. Dokumentarista založil festival v roku 2005 s miestnym autorom Dougom Stantonom a fotografom Johnom Robertom Williamsom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu