Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Kráľovná Alžbeta II. (96†) ZOMRELA: TAKTO sa svet dozvedel ZDRVUJÚCU správu!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/Toby Melville/Pool via AP)

LONDÝN - Vo štvrtok večer sa celý svet dozvedel zdrvujúcu správu. Krátko popoludní naposledy vydýchla najznámejšia a zároveň najdlhšie vládnuca britská panovníčka - kráľovná Alžbeta II., ktorá zomrela vo veku 96. rokov...

Smutnú správu potvrdil v stanovisku Buckinghamský palác: „Kráľovná zomrela pokojne na zámku Balmoral dnes popoludní.”. Krátko potom sa potvrdili informácie o operácii London Bridge Down - dokumente, ktorý opisoval sled udalostí po tom, čo vládkyňa zomrie. 

V dokumente sa uvádzalo, že keď Alžbeta II. naposled vydýchne, bude nasledovať niekoľko udalostí. Medzi nimi aj to, že webová stránka kráľovskej rodiny - royal.uk -  sčernie a bude na nej iba informácia o úmrtí panovníčky, vládne stránky nebudú zverejňovať novinky, ktoré nie sú mimoriadne naliehavé a kráľovská rodina oznámi plány pohrebu, ktorý by sa mal konať desať dní po Alžbetinom úmrtí.

Kráľovná Alžbeta II. (96†)
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Royal.uk)

A tak sa aj stalo. Spomínaný web stratil všetky svoje pôvodné funkcie, jeho domovská stránka má čierny podklad a na popredí je fotografia z mladosti Alžbety II. a oznam o jej úmrtí. O skone dlhoročnej a milovanej panovníčky zároveń ako prvý informoval aj portál BBC. 

„Pred pár chvíľami Buckinghamský palác oznámil smrť Jej Veličensta, kráľovnej Alžbety II. Podľa oficiálneho stanoviska paláca, kráľovná zomrela v mieri dnes popoludní v Balmorale,"  oznámila televízia BBC, ktorá bezprostredne po úmrtí kráľovnej zahrala aj britskú hymnu. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu