Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ťažké detstvo slávnych: Rodičia im pokazili život

Amy sa teraz môže na otca spoľahnúť, sprevádza ju na každom kroku. Zobraziť galériu (5)
Amy sa teraz môže na otca spoľahnúť, sprevádza ju na každom kroku.

LOS ANGELES/LONDÝN - Hovorí sa, že utrpenie umeniu prospieva. To by mohlo vysvetľovať aj smutný fakt, že veľa súčasných hviezd šoubiznisu prešlo v detstve peklom. Od nekonečných hádok až po nevery a rozvody ich rodičov.

To všetko sa odráža v ich umeleckej tvorbe, ale aj v spôsobe, ako dnes tieto slávne osobnosti zvládajú, či skôr nezvládajú svoj život.

Otec Amy Winehouse: Za jej závislosť môže moja nevera

Mitch Winehouse si rok a pol po narodení malej Amy začal s kolegyňou z práce. Jeho pomer sa v rodine tutlal dlhé roky, až kým nakoniec definitívne neodišiel za mladšou milenkou. „Deti ju nazývali ockova pracovná manželka,“ rozpráva dnes 57-ročný taxikár o svojej nevere. „Neopustil som rodinu, kým Amy nemala desať rokov, takže táto situácia trvala viac ako osem rokov. Bolo to ťažké,“ priznáva.

Ťažké detstvo slávnych: Rodičia
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Nový Čas)
„Možno hlboko v duši Amy cítila, že jej rodičia sa rozchádzajú. Nemohla sa naozaj spoľahnúť, že budú spolu, a to bol moment, keď sa začala spoliehať len na seba,“ pokračuje Mitch v úvahách, že to bol práve rozpadnutý domov, čo ju viedol k tvrdým drogám. „Je ľahké povedať, že je to moja vina, a keby som bol lepší rodič, tak by sa to nestalo. Ale ktovie, možno áno, možno nie,“ uzatvára Winehouse. O pár rokov neskôr Amy naspievala pieseň Čo je to s mužmi a jej otec si vtedy uvedomil, že slová „všetky tie sračky, ktoré prežila moja mama“ sú výčitkou adresovanou práve jemu.

Ťažké detstvo slávnych: Rodičia
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: keystone)
Britney Spears: Matka ju zapredala sláve

Ani speváčka Britney Spears (26) nemala normálne detstvo. Matka Lynne s ňou mala svoje „finančné“ plány. Už ako 6-ročnú ju dovliekla na kasting seriálu The New Mickey Mouse Club a hoci neuspela, producent ju odporučil istému newyorskému agentovi. Budúca speváčka tak putovala do umeleckej školy, okrem toho pod dohľadom matky absolvovala gymnastiku. V jedenástich rokoch už hrala v seriáli, vrátila sa na strednú školu v rodnej Louisiane, v šestnástich sa začala jej závratná kariéra, ktorá sa skončila tvrdým pádom. „Drž už hubu, mama!“ nakričala na ňu pri nedávnom prevoze do nemocnice, akoby ju chcela navždy vylúčiť zo života. V súčasnosti je pod dohľadom otca Jamesa.

Ťažké detstvo slávnych: Rodičia
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)
Michael Jackson: Pred otcom zo strachu odpadával

Joseph Walter Jackson je terčom kontroverzií už desaťročia. Svojich sedem hudobne nadaných detí vychovával veľmi prísne: výprask prútom ich čakal za každý malý prehrešok. Najslávnejší člen rodiny Michael (49) ho neskôr obvinil, že k deťom nikdy neprejavil lásku a už len jeho prítomnosť v ňom vyvolávala veľký strach, až z toho odpadával. Dcéra La Toya ho obvinila zo sexuálneho zneužívania jej a sestry Rebbie - tá to však odmietla a nakoniec to odvolala aj La Toya. Michael však otcovi poďakoval za mimoriadnu hudobnú kariéru, ktorú by bez neho nezačal. Médiá dodnes špekulujú, že otcova prísnosť zanechala na Michaelovi trvalé stopy a narušila jeho psychický vývoj.

Ťažké detstvo slávnych: Rodičia
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: keystone)
Angelina Jolie: Otca nepozve ani na svadbu!

Herec Jon Voight (69) opustil rodinu pre frajerky, keď mala jeho dcéra Angelina Jolie rok. Dodnes mu to neodpustila a odmieta s ním akýkoľvek kontakt. Otcove nevery sa odzrkadlili v jej zložitých vzťahoch s mužmi. Angelina (32) má za sebou dve manželstvá a lásku hľadala aj v ženskej náruči. Traumu z mužov sa jej možno podarí prekonať s Bradom Pittom, s ktorým údajne plánuje tento rok sobáš. Pre otca-neverníka však za svadobným stolom miesto vraj nebude.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu