Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ján Pisančin, alias Ander z Košíc: Chystá veľký návrat!

Ján Pisančin (66) pripravuje o niekoľko týždňov šnúru vystúpení na Slovensku i v Českej republike.
Ján Pisančin (66) pripravuje o niekoľko týždňov šnúru vystúpení na Slovensku i v Českej republike. (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Ján Pisančin (66) alias Ander z Košíc, nudu nepozná! Hoci zmizol z televíznych obrazoviek a nepočuť ho ani z rozhlasu, oddychu si veľmi nedopraje. Už teraz má pripravený nový program, s ktorým na jar absolvuje šnúru vystúpení na Slovensku i v Česku.

Andera z Košíc a jeho rozprávanie o manželke Erži a kamarátovi Piťovi pozná hádam každý Slovák. Ján Pisančin má za sebou vyše 400 rozhlasových vystúpení a 180 televíznych Anderových rebriňákov. „Ľudia sa ma pýtajú, kedy ma opäť uvidia v televízii alebo budú počuť v rozhlase. Nepatril som však nikdy k ľuďom, ktorí chodia do televízií a rozhlasu s ponukami. Ak ma budú chcieť, rád prídem,“ hovorí Ander z Košíc, ktorý sa však na nudu nesťažuje.

„Ročne mám vyše 70 vystúpení po celom Slovensku,“ konštatuje J. Pisančin, ktorý s „anderovčinou“ so zemplínskym nárečím vystupuje ako jeden z mála ľudových rozprávačov aj v Česku a pred dvoma rokmi tam pre brniansku Českú televíziu nakrútil aj program podobný Anderovmu rebriňáku - Zveme vás do pálenice. „Naozaj ma poctilo, že ma pozvali. Na dlhodobejšiu spoluprácu by to chcelo, žiaľ, peniaze,“ konštatuje J. Pisančin. V súčasnosti sa ale chystá na veľký návrat. Pripravuje úplne nový program, s ktorým začína vystupovať už o niekoľko týždňov v Malackách. Postupne s ním precestuje celé Slovensko.

Na budúci týždeň si v Novom Čase prečítate:

Odkiaľ čerpá námety na príbehy Andera z Košíc?
Ako oddychuje?
Žiarli Ander na Piťa?
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu