Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Michal Dočolomanský: Rakovina pľúc!

Obľúbený herec Michal Dočolomanský sa v júli 2004 podrobil náročnej operácii srdca, pri ktorej mu zároveň objavili aj nález na pľúcach.
Obľúbený herec Michal Dočolomanský sa v júli 2004 podrobil náročnej operácii srdca, pri ktorej mu zároveň objavili aj nález na pľúcach. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Miláčik národa, pred ktorým kedysi padalo ženské pokolenie do mdlôb, bojuje v súkromí už niekoľko týždňov so zákernou chorobou. Keď Michal Dočolomanský (65) pred mesiacom oznámil, že po desiatkach rokov skončil s fajčením, netušil, že je už možno neskoro.

Už niekoľko dní navštevuje Dočko oddelenie onkológie v ružinovskej nemocnici v Bratislave. Práve tu sa mu lekári snažia pomôcť zdolať silného protivníka - rakovinu pľúc. Legendárny herec sa však nevzdáva!

Už niekoľko dní vídať obľúbeného herca v jednej z bratislavských nemocníc. Umelec si to vždy zamieri na to isté pracovisko, na Kliniku pneumológie a fyziológie na Oddelenie klinickej onkológie. Podľa informácií Nového Času tu podstupuje pravidelné liečebné procedúry - chemoterapie. Neskrýva sa, nechodí zadným vchodom, občas sa prihovorí aj náhodným okoloidúcim pacientom.

Aj napriek ťažkej chorobe a faktu, že jeho život je v súčasnosti poznačený neistotou a strachom, Dočko v týchto dňoch neklesá na duchu. Znie optimisticky a zdá sa plný síl. „Dnes sú už rôzne možnosti liečby, a keby to aj náhodou nevyšlo, nebudem prvý ani posledný,“ povedal herec včera dopoludnia pred svojím večerným predstavením v divadle Novému Času. Ďalej o zákernej chorobe hovoriť odmieta. Tvrdí, že zatiaľ nejestvuje dôvod na zúfalstvo.

Tesne potom, ako sa dozvedel krutú pravdu, ho však prepadli aj ťažšie chvíle. „Liek, ktorý mi pomohol prestať fajčiť, som objavil neskoro,“ okomentoval svoj stav podľa svojich známych tesne potom, ako sa dozvedel smutnú diagnózu. Napriek tomu je rád, že s cigaretami dokázal raz navždy skoncovať. Zvládal ich totiž aj 60 denne. Šťastnú správu verejnosti oznámil ešte vlani v decembri. „Som veľmi šťastný. Som nový človek,“ vyznal sa vlani v decembri pre Nový Čas Nedeľa.

So závislosťou od nikotínu začal herec podľa vlastných slov v 13-ich rokoch. Asi tri razy sa s tým pokúšal vážne seknúť, bez cigariet však vydržal nanajvýš dva-tri dni. Zákerná choroba sa u umelca ozvala už v roku 2004. Vtedy mu pri náročnej operácii srdca v bratislavskom Ústave srdcových a cievnych chorôb na Kramároch objavili aj nález na pľúcach. Legendárny spevák z predstavenia Na skle maľované však s vlastným zdravím hazardoval aj po komplikovanom zákroku. Ani po ňom sa totiž nedokázal svojej závislosti od fajčenia vzdať. Márne boli aj varovania lekárov. O štyri roky je z „Dočka“ vzorný pacient, ktorý ich poslúcha na slovo. A verí, že zákernú rakovinu s ich pomocou zdolá!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu