Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Veronika Žilková: Prečo som nešla na interupciu

Žilková priznala, že by išla na interrupciu, keby tušila, že porodí chorého syna. Zobraziť galériu (18)
Žilková priznala, že by išla na interrupciu, keby tušila, že porodí chorého syna. (Zdroj: BLESK)

PRAHA - Prvýkrát otvorene o synčekovej smrti! Veronika Žilková (46) prelomila mlčanie a prehovorila o smrti svojho 7-mesačného Melichara, ktorý v novembri minulého roku zomrel na vrodený bránicový pruh.

Veronika Žilková je matka štyroch vlastných a dvoch adoptovaných detí. S českým režisérom Martinom Stropnickým (50) okrem spoločnej 2-ročnej dcéry Korduly mali spolu aj Melichara, ktorý po tvrdom niekoľkomesačnom boji zomrel na vrodený bránicový pruh. Lekári mu síce hneď po narodení voperovali umelú bránicu, no chlapček mal problémy aj so zrastami na črevách a pre vrodenú chybu sa mu poriadne nevyvinuli pľúca.

Niekoľko týždňov po smrti je obľúbená česká herečka schopná o synčekovi opäť hovoriť. Mrazivo pôsobí najmä jej priznanie, že keby o synovom ochorení vedela skôr, zrejme by išla na interrupciu. „Nie som blázon, aby som porodila niekoho, kto sa bude potom sedem mesiacov takto trápiť,“ povedala.

„Bránicový pruh vznikne v prvom mesiaci tehotenstva, ale gynekológ ho uvidel až v siedmom. Neviem prečo, to by ste sa museli opýtať jeho,“ vyhlásila v rozhovore pre české médiá. Na prežitú hrôzu sa momentálne snaží zabudnúť prostredníctvom práce. Pre Českú televíziu nakrúca pokračovanie seriálu Škola na výslní, pre Primu taktiež seriál a s Novou rokuje o talkshow.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu