Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Veronika Žilková prvýkrát ukázala chorého synčeka

Veronika ukázala svojho chorého synčeka Melichara takmer po piatich mesiacoch od jeho narodenia. Zobraziť galériu (12)
Veronika ukázala svojho chorého synčeka Melichara takmer po piatich mesiacoch od jeho narodenia. (Zdroj: BLESK)

PRAHA - Tak to je Melichar Stropnický. Malý hrdina, ktorý už takmer päť mesiacov bojuje o svoj život a sedemkrát sa ocitol na prahu smrti.

Chlapček, ktorý sa hereckému páru Veronike Žilkovej (45) a Martinovi Stropnickému (50) narodil bez bránice, dodnes mu nedorástli pľúca, je odkázaný na dýchací prístroj a počas piatich mesiacov života nevidel nič iné len nemocničnú izbu.

Chlapček svoj boj ani po takom čase nevzdáva. „Každý jeho nový deň je malým zázrakom. Ale s Martinom sme si povedali, že už si nesmieme len zúfať. S Meldom sa chceme radovať z každého okamihu, nech to trvá akokoľvek dlho,“ hovorí zlomeným hlasom Veronika, ktorá si priala, aby na fotografii nebolo vidieť dýchací prístroj, bez ktorého sa jej synček nezaobíde.

Jeho ďalší vývoj už nezáleží len na lekárskej starostlivosti, ale aj na prírode. „Existuje určitá nádej, že by sa mohol naučiť dýchať medzirebrovými svalmi, ktoré zdravý človek začne používať až niekedy v puberte,“ neprestáva dúfať herečka. Zatiaľ však bude pre jej syna veľkým pokrokom znova získať sací a prehltací reflex, ktorý Melichar stratil preto, lebo v ústočkách mal dlhý čas zavedený dýchací prístroj. Ten má teraz priamo v krku a kŕmia ho sondou do žalúdka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu