Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Joaquin Phoenix: Udeľovanie Oscarov? Zaplatená fraška!

Joaquin Phoenix so Zlatým glóbusom Zobraziť galériu (3)
Joaquin Phoenix so Zlatým glóbusom

LOS ANGELES – Herec Joaquin Phoenix sa rozhodol ignorovať každoročné vyhlasovanie cien Americkej filmovej akadémie – Oscar.

Podľa neho je totiž celá ceremónia smiešna, pretože je podplatená. O víťazoch nerozhoduje kvalita filmov a výkony hercov či tvorcov, ale peniaze. „Oscar je tak trochu ako politika. Je to o peniazoch a mašinérii, ktorá je mocnejšia ako hociktorá veľká hviezda,“ odsúdil zlaté sošky herec známy z filmu Gladiátor.

Joaquin bol už dvakrát nominovaný na Oscara. Za najlepší herecký výkon vo vedľajšej role vo filme Gladiátor z roku 2001 a o päť rokov neskôr za najlepší herecký výkon za stvárnenie Johnnyho Casha vo filme Walk The Line.

33-ročný herec dokonca nedávno vyhlásil, že nenávidí svoju slávu a nepovažuje sa rozhodne za žiadnu celebritu. „Som v tejto branži od mladosti, ale o sláve som mal veľmi naivnú predstavu. Skutočne som netušil, do čoho sa ako herec púšťam. Myslím, že som pomerne slávny, ale pravdupovediac, radšej by som bol neznámy. Je mi ľúto tých, ktorí sú kvôli svojej sláve doslova uštvaní,“ vyhlásil Phoenix.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu