Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Müller: Pravda o chorobe

Richard Müller Zobraziť galériu (11)
Richard Müller

KOŠICE - „V košickej nemocnici mi veľmi pomohli. Odchádzam v psychickej pohode,“ vyznal sa spevák Rišo Müller (46), ktorý v sobotu 30. júna takmer po dvoch mesiacoch opustil psychiatrickú kliniku v Košiciach.

A až dnes, keď si už spevák užíva dovolenku s deťmi vo Francúzsku, vyšla najavo celá pravda o jeho liečbe. Dôvodom hospitalizácie Richarda Müllera bola porucha nálady, pre ktorú je charakteristické striedanie od neprimeranej veselosti a nadmernej aktivity až po stavy hlbokého smútku, apatie a nechutenstva.

Po prekonanom ťažkom zápale pľúc navyše spevák trpel aj chronickou nespavosťou a vyčerpanosťou,“ prezradila skutočné dôvody spevákovho pobytu na psychiatrii prednostka Prvej psychiatrickej kliniky Fakultnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach Eva Pálová.

Prominentný pacient podľa jej slov nemal hviezdne maniere ani zvláštne požiadavky. Ležal v bežnej jednoposteľovej izbe, dostával nemocničnú stravu a absolvoval procedúry ako každý iný pacient. Počas liečby podstúpil aj vyšetrenia žalúdka a pľúc. V dôsledku prekonaných ochorení sa mu zhoršil aj zrak a nevyhol sa operačným zákrokom očí, o ktorých Nový Čas informoval.

Košickú nemocnicu Müllerovi odporučil jeho kolega-muzikant, ktorý tam bol tiež v minulosti hospitalizovaný. A samotný spevák si liečbu nevie vynachváliť: „Bolo to dobré rozhodnutie liečiť sa práve u odborníčky Pálovej. Moje vyjadrenia o nadštandardných vzťahoch k prednostke som myslel ako kompliment, pretože má moju plnú dôveru a oceňujem jej profesionálny prístup.“ Podľa vlastných slov sa Rišo neutiahol do úzadia v súvislosti so zdravotným stavom. Verejné vystúpenia obmedzil preto, že sa chce venovať iným aktivitám a z osobných dôvodov trávi viac času v zahraničí. Na Prvú psychiatrickú kliniku v Košiciach sa bude vracať aspoň na kontroly.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu