Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Rišo Müller exkluzívne o pobyte na psychiatrii

Zobraziť galériu (6)

KOŠICE - Spevák Rišo Müller (46) tento týždeň, po viac ako mesiaci, opustil košickú psychiatrickú kliniku. Pobyt v nej však podľa spevákových slov nesúvisel s liečbou jeho maniodepresie.

Rocker poskytol Novému Času exkluzívny rozhovor, v ktorom prezradil, prečo sa dal hospitalizovať na klinike, kde sa liečia duševné choroby, ale aj o tom, či chystá svoj návrat.

Pomohol vám mesačný pobyt na psychiatrii v Košiciach?

- V Košiciach som nebol celý čas, iba párkrát. A bol som tam kvôli očiam. Keď sa ma pani prednostka psychiatrickej kliniky Eva Pálová, s ktorou máme nadštandardné vzťahy, spýtala, či nechcem podstúpiť operáciu očí u skvelých košických lekárov, rýchlo sme sa dohodli. A takto skrsli podozrenia, čo ten Müller asi v tých Košiciach robí.

A čo ste tam teda robili?

- S doktorom Františkom Daboczim z mikrochirurgie oka sme sa snažili dvomi zákrokmi dosiahnuť iný stav dioptrií mojich očí. Tie už boli príliš vysoké - osem až deväť čísel.

Prečo ste sa skrývali práve na psychiatrii?

- Ako som povedal, kvôli nadštandardným vzťahom s prednostkou psychiatrickej kliniky. Niekedy sa však človek začne strácať a schovávať. A to aj vtedy, keď to vôbec netreba, čo bol aj môj prípad. Keby niekto vystúpil a povedal pár viet, každému by bolo všetko jasné.

Neplánujete po úspešných zákrokoch hudobný návrat?

- Nerád by som sklamal svojich fanúšikov, ale keby som niekde na zemi našiel veľkú kopu peňazí, pravdepodobne by som už ani nekoncertoval. Niekedy je totiž strašná otrava, aby sa podarilo to, čo má zmysel. Návrat však môže robiť len niekto, kto odišiel. Ja som neodišiel. Len som povedal, že toho mám dosť...“
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu