Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Müllera pustili z psychiatrie

Richard Müller Zobraziť galériu (17)
Richard Müller

KOŠICE - Po takmer dvoch mesiacoch prepustili v sobotu speváka Richarda Müllera z psychiatrického oddelenia Fakultnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach.

Príčinou liečby bola porucha nálady, pri ktorej sú časté prudké striedania veselosti a smútku. ČTK o tom dnes informovala nemocnica.

"Pre poruchu nálady je charakteristické striedanie nálad od neprimeranej veselosti a nadmernej aktivity až po stavy hlbokého smútku, apatie a nechutenstva k akejkoľvek činnosti," uviedla v tlačovej správe prednostka Psychiatrickej kliniky Eva Pálová. Podľa nej Müllerov stav zhoršovali ťažké telesné ochorenia. Začiatkom roka údajne prekonal silný zápal pľúc, navyše trpel chronickou nespavosťou.

"Odchádzam odtiaľto v psychickej pohode a už sa veľmi teším na dovolenku s deťmi vo Francúzsku," povedal podľa správy 45-ročný spevák pri odchode z nemocnice. Müller sa v minulosti priznal k skúsenostiam s drogami. Pozornosť vzbudil koncertom, na ktorom sa na čas objavil nahý.

Pálová však vylúčila, že by Müllerove súčasné zdravotné problémy súviseli s drogami. "Akékoľvek narážky na zneužívanie psychoaktívnych látok v minulosti toho času nie sú namieste," uviedla Pálová. Podľa nej sa Müller aj po prepustení bude vracať na pravidelné kontroly, v lete ho čaká zákrok na očnom oddelení.

Müller koncom minulého roka ohlásil koniec svojej hudobnej kariéry, podľa skorších informácií však ešte plánuje niekoľko koncertov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu