Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Markíza vs. STV: Boj o Superstar

STV organizuje spevácku súťaž veľmi podobnú tej markizáckej
STV organizuje spevácku súťaž veľmi podobnú tej markizáckej

BRATISLAVA - Dosť bolo tanca - ide sa spievať! V súčasnosti sa na Slovensku rozbiehajú dva veľké projekty, ktorých cieľom je nájsť novú spevácku hviezdu.

Prvým je známy formát Slovensko hľadá SuperStar, ktorého tretie pokračovanie na obrazovky prinesie Markíza od jesene. Druhým je program Môj najmilší hit, ktorý bude počas leta vysielať STV. No ich podobnosť je vo viacerých smeroch naozaj zarážajúca...

„Neviem, čo je Môj najmilší hit,“ tvrdí šéfdramaturgička Markízy Gabriela Drobová, ktorej sa Nový Čas chcel opýtať, či si je vedomá podobnosti nového formátu STV s markizáckou šou. V oboch projektoch dostanú šancu spievať pred kamerami ľudia, ktorí sa chcú stať hviezdami - v pozitívnom či negatívnom slova zmysle. „Nebudeme mať špeciálnu kategóriu, akou je Hviezdna rota v SuperStar, ale v rámci spestrenia pustíme v dokrútkach aj tie najhoršie výkony,“ prezradil Tomáš Eibner, režisér Môjho najmilšieho hitu. „Na rozdiel od SuperStar u nás pre súťažiacich neplatia žiadne vekové obmedzenia a ďalšou odlišnosťou je to, že my sa sústreďujeme len na piesne z domácej produkcie,“ vysvetľuje Eibner.

Podobností je však oveľa viac: kastingy prebiehajú v Košiciach, Banskej Bystrici a Bratislave takmer úplne konštantným spôsobom (čakanie na registráciu a po nej dlhé čakanie na spev pred komisiou, resp. pred porotou). V oboch súťažiach bude moderátorská dvojica, trojčlenná porota a desať finalistov, a na základe diváckeho hlasovania každý týždeň jeden z nich vypadne. Víťaz tretej slovenskej SuperStar má garantované vydanie sólového albumu, ale ľahko sa môže stať, že aj v programe Môj najmilší hit sa nájde talent, o ktorý sa budú trhať hudobné vydavateľstvá.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu