Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

ExVyvoleného Erika zatiaľ českej polícii nevydajú

Erik je na Slovensku vo väzbe od marca. Zobraziť galériu (16)
Erik je na Slovensku vo väzbe od marca.

BRATISLAVA - Kontroverzného víťaza druhej série reality šou VyVolení Hilára Lakatošovie českej spravodlivosti vydajú až po tom, čo sa skončí jeho trestné stíhanie na Slovensku.

Rozhodol o tom ešte vo štvrtok na neverejnom zasadnutí bratislavský Krajský súd. "Realizácia vykonania Európskeho zatýkacieho rozkazu sa odkladá, až do právoplatnosti skončenia trestného stíhania jeho osoby na území Slovenska v inej trestnej veci," povedala ČTK Mackovičová. V rodnom Svidníku, kde v súčasnosti 34-ročný transsexuál žil pred tým, ako vyhral byt v bratislavskej časti Dúbravka, ho súdia pre ublíženie na zdraví, výtržníctvo a útok na verejného činiteľa.

Česko ešte vlani vyhlásilo medzinárodné pátranie po najkontroverznejšom súťažiacom šou televízie JOJ. Milionár si má u západných susedov odpykať trest všeobecne prospešných prác za krádež pár tisícok korún. Erik vraj už v minulosti v Česku strávil tri mesiace vo väzení a potom ho vyhostili.

Lakatošovie, ktorý je vo väzbe na Slovensku od marca, si vraj podľa denníka Nový čas najprv myslel, že ho Česi chcú potrestať za bitku s prostitútkou. Pred kamerami sa chválil nielen skúsenosťami s užívaním drog, ale aj s najstarším remeslom - prostitúciou. Tou sa vraj živil v Prahe v čase, keď užíval ženské hormóny.

Pred slovenským súdom sa zodpovedá za to, že na Silvestra v roku 2004 vraj trom mužom rozbíjal o hlavu poháre. V ženských šatách oblečeného Erika údajne rozzúrili, keď ho začali obchytkávať. O dva mesiace neskôr zas podľa tlače spôsobil zranenie policajtovi, po ktorom hádzal kvetináče a topánky.

Lakatošovie sa narodil ako Ján Haluška. Meno si zmenil vtedy, keď sa chcel stať ženou. Verejnosť ho už spoznala pod prezývkou Erik. Víťazstvo v reality šou, keď získal byt, auto a 270-tisícovú mesačnú rentu, mu prinieslo 67.854 diváckych hlasov. Podľa viacerých slovenských médií však veľkú časť svojej niekoľkomiliónovej odmeny rýchlo premrhal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu