Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

VyVolený Erik si na vydanie do Česka počká vo väzbe

Hilár Lakatošovie Zobraziť galériu (19)
Hilár Lakatošovie

BRATISLAVA - Kontroverzný víťaz druhej série reality šou VyVolení Hilár Lakatošovie si na vydanie do Česka počká vo väzbe. ČTK to potvrdila hovorkyňa generálneho prokurátora Jana Tökölyová.

Tridsaťštyriročného transsexuála zo Svidníka, známeho aj pod menom Erik, polícia zatkla v utorok 20. marca. V Česku, kde ho čaká väzenie, totiž na neho súd vydal európsky zatýkací rozkaz.

"Súd akceptoval návrh prokurátora Krajskej prokuratúry v Bratislave a vzal ho do väzby," povedala ČTK Tökölyová. O Erikovom vydaní do Česka by mal súd rozhodnúť v nasledujúcich dňoch.

Policajti zatkli Lakatošovie v bratislavskom byte, ktorý vyhral v reality šou televízie JOJ. V Česku by mal nastúpiť do väzenia, pretože nesplnil trest všeobecne prospešných prác. Dnešný milionár, ktorému televízia dodnes po častiach vypláca výhru, bude pykať za krádež.

Lakatošovie bol považovaný za najkontroverznejšieho súťažiaceho televíznej šou, ktorá za neprístojné scény dostala miliónové pokuty od licenčnej rady. Vo "vile" sa staral nielen o zábavu, ale často tiež vyvolával konflikty a hádky. Netajil sa s tým, že v minulosti sa v Česku živil prostitúciou, priznal sa aj k užívaniu drog.

Erik vraj už v Česku strávil tri mesiace vo väzení a potom bol z krajiny vyhostený. Pátranie po Lakatošovie, ako znie jeho meno v občianskom preukaze, vyhlásili už vlani na jeseň. Príkaz na jeho dodanie do výkonu trestu vydal pražský súd, slovenské úrady však k jeho zatknutiu potrebovali európsky zatykač.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu