Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Mojsejová si posedí vo väzbe o 3 mesiace dlhšie: Od pondelka ju súdia v Bratislave

Nora Mojsejová Zobraziť galériu (10)
Nora Mojsejová

KOŠICE – Okresný súd Košice I. v piatok rozhodol o o predĺžení väzby pre Noru Mojsejovú. Väzobná lehota v dĺžke 7 mesiacov jej totiž uplynie 3. apríla, keďže podnikateľka vo väzbe sedí od 3. septembra 2013.

O predĺženie požiadal prokurátor, podľa ktorého by stále mohla ovplyvňovať a zastrašovať svedkov. Žiadal väzbu predĺžiť o sedem mesiacov. Zdôvodnil to tým, že okrem už pôvodných obvinení, pribudlo koncom februára nové z ďalšieho daňového podvodu, do ktorého je vraj Mojsejová zapojená aj istým košickým exekútorom.

Medzi obžalovanými je aj Maroš M., ktorý si v súčasnosti odpykáva šesťročný trest za podvod pri výstavbe nájomných bytov v košickej lokalite Furča. Podľa prvého bodu obžaloby mala Eleonóra M. s Marošom M., Dušanom K. a Marekom K. v roku 2007 presvedčiť konateľa banskobystrickej firmy, že ak podpíše faktoringovú zmluvu, túto spoločnosť získa.

Potom mali vyhotoviť tri falošné dodávateľské faktúry. Údajné pohľadávky vyplývajúce z týchto faktúr previedli na faktoringovú spoločnosť, ktorá Eleonóre M. podľa obžaloby vyplatila takmer 700.000 eur. Podľa druhého bodu obžaloby Eleonóra M., Donald D. a Petra M. nafingovali kúpu tlačiarenského stroja v hodnote takmer 3,2 milióna eur a na tomto základe si uplatnili nadmerný odpočet DPH vo výške viac ako 500.000 eur. Daňový úrad peniaze nevyplatil, pretože pri kontrole zistil neoprávnené uplatnenie odpočítania dane.

„Každé nové voči mne vznesené obvinenie sa objaví vždy tesne pred novým rozhodovaním o mojej väzbe,“ povedala Nora Mojsejová pred súdom. Obhajkyňa Mojsejovej dala návrh, aby kauzu pridelili súdu v Michalovciach, pretože vraj košické súdy sú zaujaté kvôli mediálnemu tlaku.

Sudca napokon  rozhodol o predĺžení väzby o tri mesiace. Obe strany sa proti rozsudku odvolali a tak o ňom bude rozhodovať Krajský súd.

Štvordňové súdne pojednávanie čaká Noru Mojsejovú v Bratislave. Začína v pondelok a týka sa faktoringového podvodu za 700 tisíc eur.

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu