Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Nikodým: Ochutnal aj vyprážané kobylky

Martin Nikodým Zobraziť galériu (2)
Martin Nikodým

BRATISLAVA - Videl najčarovnejšie miesta sveta, brodil sa džungľou a pochutnal si na takých „dobrotách“, ako sú chrobáky či kobylky.

Moderátor markizáckej vedomostnej súťaže Milionár Martin Nikodým (35) si stihol počas pôsobenia v relácii splniť aj životný sen. Precestovať kus sveta... Hoci aj moderovanie Milionára bolo občas poriadne adrenalínové, Martinovi to nestačilo, a preto sa rok čo rok vydával za dobrodružstvom a exotikou. Jeho výlet trval vždy tri týždne. Zbalil si ruksak, obul vibramy a spolu so štyrmi kamarátmi sa vydali na cestu. „Nevyhľadávame dovolenkové destinácie, chodíme na miesta, kam nechodia turisti,“ hovorí Nikodým, ktorý už precestoval Madagaskar, Bolíviu, Čile, Peru, Brazíliu, ostrov Siberut, Sumatru, indonézske ostrovy či Rio Negro v Amazónii. Počas ciest urobil veľa fotografií a usporiadal už šesť výstav.

Nikodým tvrdí, že miluje riziko. Neraz sa brodil džungľou do pása v blate, padal od únavy a bol na pokraji síl. Ale páčilo sa mu to. „Keď sa človek dostane do nebezpečenstva, väčšinou je to z vlastnej viny,“ hovorí „milionár“, ktorý počas svojich výprav prespával v lacných hoteloch, pod širákom alebo u domorodcov. A aj stravu mal rôznorodú. „Jedol som aj vyprážané chrobáky a kobylky, ale živé larvy som nezvládol. Nevedel som si predstaviť, že zubami rozhryznem živú larvu,“ mračí sa moderátor. Zažil toho síce už veľa, no jeho cesty sa ani zďaleka neskončili. Ktovie, na akú exotiku sa Nikodým vyberie o rok.

Superakcia Nového Času: Vaše tipy za naše peniaze! >>
Nikodým: Ochutnal aj vyprážané
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu