Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Martin Nikodým: Kríza prišla po troch rokoch

Martin Nikodým
Martin Nikodým

BRATISLAVA - Keď sa povie Milionár, každému sa vybaví jediné meno - Martin Nikodým (35). Práve tento markizácky moderátor bol pri zrode vedomostnej súťaže o veľké výhry, ktorá uzrela svetlo sveta v roku 2000 a vryla sa do pamäti hádam každému Slovákovi.

No Nikodým nestál iba pri jej štarte, ale aj pri jej konci, ktorý prišiel presne 1. októbra 2006. Vtedy si totiž vychytený moderátor sadol do milionárskeho kresla naposledy. Počas vysielania tejto šou zažil úspechy aj pády. Ako túto šesťročnú etapu vníma nielen samotný „otec“ Milionára, ale aj jeho najbližší, dočítate sa v šiestich častiach seriálu Nového Času.

Písal sa rok 2000, keď Martin Nikodým vyhral konkurz na moderátora markizáckej súťaže Milionár. Bol veľmi rád, že práve on sa stal tým vyvoleným. A nebol to úspech iba preňho, ale v podstate pre celú Markízu, pre ktorú bol Milionár prvým licencovaným programom vo vysielaní vôbec.

„Začiatky boli ťažké. Vo svete mal tento formát fenomenálny úspech, no ešte sme nevedeli, ako na to zareaguje ,špecifické´ slovenské prostredie,“ spomína na obdobie spred šiestich rokov Nikodým. Našťastie to vyšlo a Milionár si hneď získal televíznych divákov.

Idylka trvala tri roky, no potom prišiel prvý zlom. Hre o milión klesla sledovanosť a televízia považovala za „vinníka“ práve sprievodcu súťažou. Rozhodla sa preto hľadať nového moderátora, ktorý by celú šou osviežil. Táto situácia vtedy rozdelila slovenský národ na priaznivcov a odporcov Martina Nikodýma a jeho meno sa na verejnosti omieľalo viac než kedykoľvek predtým.

„Začalo sa o tom veľmi veľa písať. Bol som asi prvý v histórii, kto niekoľko dní po sebe zapĺňal stránky novín,“ opisuje moderátor prvú „milionársku“ krízu. On sám si na to zvykol, no jeho rodina to brala ťažko. „Mne to až tak veľmi neprekážalo, ale oveľa horšie to znášali moji najbližší. Hlavne mama to prežívala bolestne. Keď si prečítala o svojom synovi, že sa ho chcú zbaviť, nebolo jej najlepšie,“ priznáva Nikodým. Markíza dokonca usporiadala konkurz na novú tvár Milionára .

No Martina Nikodýma sa nikomu nepodarilo ohroziť a aj vtedajší šéf zábavy na Markíze Robo Beňo priznal: „Nikto lepší a perspektívnejší ako Martin sa nenašiel.“ Kríza bola zažehnaná a Milionár sa pomaly znova „postavil na nohy“ a Nikodým si v kresle moderátora posedel ešte ďalšie tri roky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu