Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Šeherezáda: Strach o synčekov život!

Bergüzar Korelová so synom Alim. Zobraziť galériu (4)
Bergüzar Korelová so synom Alim.

BRATISLAVA/ISTANBUL - Dotklo sa jej to! Herečka Bergüzar Korelová, predstaviteľka Šeherezády, sa v populárnom seriáli Tisíc a jedna noc musela vyrovnať s leukémiou svojho malého synčeka. Preto spravila opatrenia na ochranu svojho vlastného chlapčeka Aliho.

Na televíznych obrazovkách prežíva Bergüzar veľký strach o život svojho syna trpiaceho leukémiou. V reálnom živote sa preto rozhodla zabezpečiť svojmu Alimu pokojné detstvo zamrazením pupočníkovej krvi. 

Kmeňové bunky získané z nej sa totiž využívajú na liečbu (transplantáciu) pri mnohých závažných ochoreniach ako sú leukémie, lymfómy, nádorové ochorenia orgánov, získané či dedičné poruchy krvotvorby, imunity či metabolizmu a iné. 

Seriálová Šeherezáda priviedla synčeka na svet vo februári minulého roku v istanbulskej univerzitnej nemocnici. Ako informuje turecký online magazín Trendus, v krajine polmesiaca je odber pupočníkovej krvi medzi známymi osobnosťami veľmi populárny. Okrem Bergüzar využili túto možnosť aj D. Senerová, S. Özinalová, či R. Shadow.

Zo slovenských celebrít majú takúto poistku pre svojho potomka uskladnenú napríklad herci Petra Polnišová, Maroš Kramár, Marián Miezga, Monika Hilmerová, Bibiana Ondrejková, športovci Martina Moravcová, Dušan Tittel, Karin Habšudová, či moderátorky Aneta Parišková, Petra Bernasovská i Andrea Vadkerti. 


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu