Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Porotcovia pritvrďte!

Pätica porotcov vo Hviezdach na ľade.
Pätica porotcov vo Hviezdach na ľade.

BRATISLAVA - Porota s nimi zaobchádza ako v rukavičkách! Nepovie im krivé slovo a len ich chváli a chváli. Krasokorčuliarom z jojkárskej megašou Hviezdy na ľade sa z piatich porotcov, ktorí každý piatok hodnotia ich výkony, kolená triasť nemusia. Veď prečo by aj. Porota ich krasokorčuliarske zostavy neustále ospevuje. Televíznych divákov z toho však niekedy musí dvíhať zo stoličiek! Nech je výkon hviezdneho korčuľujúceho akýkoľvek slabý, skutočne objektívne hodnotenie si od poroty nevypočuje. Prečo sú hviezdni "kati" k celebritám takí milosrdní?

Všetko sa im páči, všetko pochvália. Milo a s úsmevom na perách hodnotí prominentných súťažiacich už tretí týždeň pätica porotcov v zložení krasokorčuliarsky tréner Martin Skotnický, herečka Zdena Studenková, športový komentátor Karol Polák, šéfredaktorka časopisu Život Renáta Klačanská a český herec a tanečník Vlastimil Harapes. Možno preto, že známe tváre na korčuliach sú v podstate ich kolegami, zaobchádzajú s nimi ako vo vatičke a finalisti nemajú najmenší dôvod báť sa ich hodnotenia. Ani televíznym divákom nemohlo uniknúť, že porota v ľadovej šou je až príliš milosrdná a mäkká. Týždeň čo týždeň sa totiž stretávajú s takýmito verdiktmi: "Mal som pocit, že vidím druhú Lizu Minelli či Za dobre zahranú neistotu a peknú piruetu si zaslúži potlesk." Takéto a ešte sladšie reči vybaľuje päť hviezdnych porotcov na celebrity na korčuliach. Kedy už konečne priostria? Kedy vyslovia to, čo si o výkone jednotlivých súťažiacich naozaj myslia? Veď pravda je, že hviezdam, ktoré zabávajú ľudí pred obrazovkami každý piatkový večer, sa vždy nedarí.

Pätica "katov" vo Hviezdach na ľade sa nedá ani zďaleka porovnať napríklad s porotou v speváckej šou Slovensko hľadá SuperStar. Tam sa finalistom naozaj triasli kolená a každý piatok so strachom v očiach a stiahnutým hrdlom očakávali, čo na nich kati zasa "vybalia". K tomuto superstárovskému modelu poroty sa vo Hviezdach "až" dvakrát priblížila len Zdena Studenková, ktorá si na adresu Iva Gogála a Adriany Kmotríkovej "dovolila" povedať niečo menej príjemné. "Budem asi zlá, ale musím veľa vyčítať vašej choreografii," osolila to svojmu hereckému kolegovi. "Táto Hello, Dolly! bola taká stoickejšia," prejavila pre zmenu nespokojnosť s vystúpením Kmotríkovej. No ostrejšie slová v jojkárskej ľadovej šou zatiaľ nezazneli. Možno by ľadovým porotcom prospelo, keby si ich kolegovia zo SuperStar našli čas a dali im malé školenie. A možno by sa aj hviezdy na ľadovej ploche potom viac snažili.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu