Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rolling Stones zaplatili doma zo svojich obrovských príjmov iba 1,6 % daň

Spevák Rolling Stones Mick Jagger Zobraziť galériu (11)
Spevák Rolling Stones Mick Jagger

LONDÝN - Tomu sa hovorí nenásytnosť! Vďaka šikovným účtovníkom zaplatili členovia skupiny Rolling Stones za posledných dvadsať rokov daňovému úradu len 1,6 percenta daní zo svojich obrovských príjmov!

Spevák skupiny Mick Jagger, gitarista Keith Richards a bubeník Charlie Watts mali také nízke dane preto, že ich peniaze prúdia cez spoločnosti registrované v takzvaných daňových rajoch, uviedol britský denník Independent. Skupina zaplatila 7,2 milióna dolárov (asi 215 miliónov korún) z príjmov vo výške 450 miliónov dolárov (asi 13,4 miliardy korún), čo znamená, že štátu zaplatili menej ako dve percentá z príjmu.

Šokujúce informácie vyšli najavo po tom, ako si členovia skupiny začali v Holandsku pripravovať spísanie závetov. Podľa miestnych zákonov totiž musia pri zostavovaní testamentov niektoré informácie zverejniť. Nemecký denník Die Welt, na vyšetrovanie ktorého sa Independent odvolal, tvrdí, že skupina poslala do menovanej krajiny svojich účtovníkov už v roku 1972, keďže tam neexistuje žiadna daň z autorských príjmov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu