Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Labuda bude obvinený!

Z policajnej stanice vychádzal Labuda s úsmevom napriek tomu, že po dokázaní viny mu hrozí dvojročný trest. Zobraziť galériu (8)
Z policajnej stanice vychádzal Labuda s úsmevom napriek tomu, že po dokázaní viny mu hrozí dvojročný trest.

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU - S presnosťou anglického džentlmena dorazil včera minútu pred 13. hodinou na okresné policajné riaditeľstvo do českého Žďáru nad Sázavou herec Marián Labuda (61). „Idem sa oboznámiť s doplneným vyšetrovacím spisom,“ povedal umelec tesne pred tým, ako sa za ním a jeho vyšetrovateľom zatvorili dvere policajného riaditeľstva.

Marián Labuda 19. novembra minulého roku pri Velkej Bíteši na diaľnici D1 usmrtil pri jazde svojím vozidlom VW Passat dve ženy (51 a 73), ktoré po havárii sedeli na stredových zvodidlách. Ani doplňujúce vyjadrenie súdneho znalca, že diaľnica v miestach tragédie má zlý sklon, umelcovi nepomohlo.

„Napriek tomu bude pán Labuda obvinený z ublíženia na zdraví s následkom smrti. Zlý sklon na diaľnici by mohol mať vplyv na nehodu v prípade dažďa, ale vtedy snežilo,“ zdôraznil policajný vyšetrovateľ Ladislav Kubík.

„Spis má vyše tristo strán, ktoré som zbežne prelistoval a požiadal o fotokópie. Úplne verím policajnému vyšetrovateľovi aj českej justícii. Keby som totiž nebol obvinený a nepostavil sa pred súd, mohlo by sa zdať, že mám nejaké výhody,“ poznamenal herec, ktorý si vraj zvykol nemať v živote nič zadarmo.

„Preštudujem si spis a rozhodnem sa, či si obstarám právnika,“ podotkol a zároveň sa priznal, že aj naďalej si sadá za volant. „Vodičský preukaz mi nezobrali, a tak na krátke vzdialenosti stále šoférujem,“ dodal Labuda.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu