Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Marián Labuda za smrť dvoch žien zrejme pykať nebude

Marián Labuda má dôvod na úsmev. Do väzenia zrejme nepôjde.
Marián Labuda má dôvod na úsmev. Do väzenia zrejme nepôjde.

BRATISLAVA/PRAHA - Slovenskej hereckej legende Mariánovi Labudovi st. (61) svitla nádej, že sa vyhne väzeniu. Za smrť dvoch žien, ktorú neúmyselne spôsobil, keď jeho auto v novembri minulého roku dostalo šmyk na diaľnici z Bratislavy do Prahy pri obci Veľká Bíteš, mu hrozia dva roky natvrdo, ale nové skutočnosti ho môžu zbaviť obvinenia.

Konštrukčná chyba na diaľnici kúsok od miesta nehody tak môže definitívne zmiesť žalobu z ublíženia na zdraví z nedbanlivosti zo stola štátneho zástupcu (obdoba slovenského prokurátora). V Labudovom prípade sa v posledných dňoch vynárajú nové skutočnosti. Len niekoľko metrov od miesta nehody totiž odborníci zistili, že vozovka má mierny sklon, čo mohlo tiež prispieť k tragickému okamihu, pri ktorom prišli o život 51-ročná Helena Palivcová a jej matka Květa Trojánková (73).

V žľabe, ktorý vznikol v dôsledku konštrukčnej chyby na diaľnici, zamrzla voda a práve na nej dostal herec šmyk. Vyšetrovateľ navyše zistil nezhody vo výpovediach dvoch svedkov, ktorí spomínaný incident videli a pred štátnymi orgánmi opísali. Rozsudok o hercovej vine či nevine by mal padnúť niekedy v lete. „Koncom marca som bol znovu vypovedať a budem musieť počkať, ako sa to bude vyvíjať. Dúfam, že to dobre dopadne,“ nádeja sa Labuda.

Miláčik slovenského ale i českého publika sa však vyjadril, že prijme akýkoľvek trest, ktorý ho postihne. „Verím, že ma budú posudzovať objektívne,“ dodáva herec. Ak sa teda potvrdí, že okrem zlého počasia sa pod smrť dvoch žien podpísala aj konštrukčná chyba na diaľnici, je pravdepodobné, že napriek obrovskej tragédii vyjde Labuda z tejto šlamastiky beztrestne. I keď je stále presvedčený o svojej nevine, tento čierny deň zo svojej pamäti len tak ľahko nevymaže.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu