Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Adela Banášová dnes bude riadiť Nový Čas

Adela Banášová Zobraziť galériu (9)
Adela Banášová

BRATISLAVA - Má 25, je vysoká, štíhla a blond. Práve takto vyzerá nová šéfredaktorka Nového Času Adela Banášová! Tá dnes na celý deň zasadne do kresla šéfa najčítanejšieho denníka na Slovensku, aby sama skúsila, aké to je riadiť vyše 80-členný redakčný tím, hýbať verejnou mienkou, byť pri tom, keď sa dejú veľké veci, rozhodnúť, čo sa dostane do stredajšieho 48-stránkového vydania novín a ktorá téma bude dominovať na titulnej stránke. Ako si Adela poradí v novej funkcii, uvidíte už zajtra v Novom Čase.

S ideou ustanoviť za šéfredaktora nejakú populárnu tvár, prišiel v máji tohto roku najmladší britský denník The Independent, ktorý na tento post nahovoril obľúbeného speváka Bona Voxa. Myšlienka zaznamenala nečakaný úspech... S prijatím ponuky otestovať samu seba v pozícii šéfredaktorky Nového Času nezaváhala o pár mesiacov nato ani známa televízna a rozhlasová moderátorka. Čo Adelu prinútilo, aby si otestovala svoje sily v najčítanejšom denníku? „Pomerne často sa dostávam na titulné strany médií, a tak ma zaujíma, ako funguje zákulisie. A tiež je to pre mňa nová skúsenosť. Veď už som si vyskúšala všetky médiá, okrem tlačených, takže je to pre mňa zaujímavé,“ vysvetľuje Banášová.

Ako prezradila, najväčšiu obavu má z titulnej strany: „Bojím sa, že nech tam dám čokoľvek, ľudia za tým budú hľadať nejaký subjektívny zámer. Ale mám pripravený jeden tajný tip...“ napína nová šéfka denníka. Čo však bude tvoriť obsah našich stredajších novín, včera ešte povedať nevedela. Netajila však, že by rada zverejnila niekoľko nadčasových tém. Akúkoľvek ich konkretizáciu však opäť odmietla.

Svoje zrejme nakoniec zohrala aj týždňová dovolenka v Paríži, odkiaľ sa pred pár dňami oddýchnutá moderátorka vrátila, a tak to chvíľu vyzeralo, že sa do akejkoľvek práce nehrnie. Svoj raňajší nástup o deviatej však potvrdila na 100 percent! A z čoho pramenil Adelin strach, aby dnes nedošlo k nečakaným udalostiam? „Vyzývam celebrity a politikov, aby dnes nič nevymýšľali, lebo ja chcem mať svätý pokoj!“ rozhodla sa apelovať na kompetentných prostredníctvom Nového Času jeho dnešná šéfredaktorka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu