Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Labudovi sa ozval falošný pozostalý!

Marián Labuda
Marián Labuda

BRATISLAVA/BRNO - Muž, vydávajúci sa za bratranca jednej z obetí, ktorú vlani v novembri pri autonehode usmrtil herec Marián Labuda st. (63), bol podvodník!

Tvrdia to pozostalí po dvoch obetiach nešťastia - Květe Trojánkovej († 73) a Helene Palicovej († 51). Šokovaný je aj samotný umelec. „Som z toho zhrozený. Stal som sa obeťou podvodníka,“ smutne konštatuje Labuda. Ale kto bol neznámy muž vystupujúci pod menom Jindřich Číhal? Prečo sa s umelcom skontaktoval? A akým právom mu tlmočil odkaz pozostalých, že mu jeho čin odpúšťajú?

„Ten človek, údajný bratranec, ktorý sa spojil s pánom Labudom, neexistuje. Ani pán Labuda nás nikdy nekontaktoval. Určite niekomu naletel,“ tvrdí neter Heleny Palicovej, 30-ročná Lenka Zadáková. Záhadného bratranca nepozná ani iný člen z rodiny... Táto skutočnosť nemilo prekvapila aj samotného Labudu. „Keď som sa s tým mužom stretol, nadobudol som dojem, že sa so mnou stretol z poverenia rodiny. Predstavil sa ako bratranec Jindřich Číhal,“ spomína herec, ktorý si s údajným pozostalým dal stretnutie v jednej pražskej k aviar ni. Keď mu „vyšší, čiernovlasý, asi 50- -ročný chlapík“ tlmočil odkaz pozostalých, že mu odpúšťajú, Labudovi padol kameň zo srdca. „Bolo to pred Vianocami a mne sa, samozrejme, trochu uľavilo,“ poznamenáva populárny umelec.

Dnes však s trpkosťou v hlase priznáva, že si z neho niekto urobil nemiestny žart: „Teraz už viem, že som sa stal obeťou podvodníka.“ No dôvod, prečo ho tajomný pán Číhal kontaktoval, si nedokáže vysvetliť. Veď od herca nežiadal ani „bolestné“, dokonca ho povzbudzoval, aby ďalej pokračoval vo svojej práci. Po tejto skúsenosti chce Marián Labuda st. osobne vyhľadať pozostalých. „Chcem sa s nimi stretnúť. Ale teraz ešte nie. Počkám, kým skončí vyšetrovanie, aby to nevyzeralo, že ho chcem ovplyvniť,“ prízvukuje herec.

Lenka Zadáková je v súvislosti s Labudovou návštevou zdržanlivejšia. „Najskôr by sa mal ozvať mojej mame a sesternici. Len od nich závisí, či sa nejaké stretnutie uskutoční. Moja mama sa totiž po tej nehode úplne zložila. A sesternica, ktorá žila s babkou v Nemecku, tam zostala úplne sama a žije sa jej veľmi ťažko. Viete, ak sa niečo také stane, tak toho človeka zo srdca nenávidíte. Hoci časom aj zlosť vyprchá . . . “ dodáva pani Lenka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu