Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ľudia si vyzliekali sukne a nohavice!

Vyzlečení cestujúci v newyorskom metre
Vyzlečení cestujúci v newyorskom metre

NEW YORK - Stovky obyvateľov New Yorku si vyzlieklo v nedeľu v metre svoje sukne a nohavice pri svojráznom kolektívnom recesistickom predstavení, ktoré sa organizuje od roku 2002 už v asi v 50 mestách v 24 krajinách celého sveta.

Účastníci sa zišli v desiatich staniciach metra, kde ich organizátori akcie No Pants Subway Ride najprv poučili, ako sa majú počas akcie správať. "Všetko je úplne legálne, polícia je tu preto, aby vás chránila, ale ďalej sa už nevyzliekajte," nabádal s megafónom účastníkov akcie jeden z usporiadateľov na stanici Foley Square v blízkosti južného Manhattanu.

"A nezabudnite si tiež dať vaše šatstvo do batohov," radil im s pripomienkou, že pri minulých ročníkoch podujatia to niektorí z ich účastníkov neurobili, niekto im odložené veci ukradol a oni sa museli domov vracať v spodnej bielizni.

Najstarší účastník akcie mal 76 rokov, najmladší, deväťmesačné dieťa niesli jeho rodičia v náručí a nebolo jasné, či ho na stanici tiež vyzlečú. Po symbolickom "štarte" ľudia nastupovali do vagónov metra v pančuchách, nohavičkách, spodkách, trenírkach a tvárili sa, akoby sa nechumelilo, akoby tak cestovali každý deň. Väčšina cestujúcich zrejme o akcii vedela, pretože nikto pri pohľade na vyzlečených nedával najavo žiadne prekvapenie, ani pohoršenie, všade vládli úsmevy na tvárach.

"V mojej krajine, v Rusku, by to určite bolo zakázané," povedal novinárom Jevgenij, mladík, ktorý v New Yorku pracuje. Demonštrácia bez nohavíc a sukní sa konala i v ďalších amerických mestách, vo Washingtone, Los Angeles a Chicagu, ako aj celkovo 24 krajinách celého sveta.

Pri prvom ročníku No Pants Subway Ride sa zišlo sedem účastníkov, všetci muži. Ženy sa zapojili až od druhého ročníka. Tento rok organizátori tvrdili, že na ich pozvanie na Facebooku kladne reagovalo približne 10 000 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu