Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Turek sa pokúsil uniesť lietadlo, cestujúci ho premohli

Lietadlo spoločnosti Turkish Airlines
Lietadlo spoločnosti Turkish Airlines (Zdroj: SITA)

ISTANBUL/ OSLO - Cestujúci v lietadle spoločnosti Turkish Airlines na ceste z Osla do Istanbulu premohli dnes muža, ktorý sa ho pokúsil uniesť. Po pristátí muža zatkla turecká polícia. Čo ho k pokusu o únos viedlo, nie je podľa agentúry Reuters zrejmé.

"Osoba v zadnej časti lietadla si nasadila masku a hrozila, že vyhodí lietadlo do vzduchu. Muž hovoril turecky a požadoval, aby sa lietadlo vrátilo do Osla," povedal televízii TV2 svedok incidentu Salim Tahar. Tahar tiež uviedol, že sa zdalo, že muž niečo drží, nebolo však jasné čo. Neskôr sa ukázalo, že išlo o atrapu bomby.

Pokus o únos, ktorý sa podľa ďalšieho svedka udial asi 30 minút pred pristátím, televízii TV2 potvrdili aj turecké aerolínie. Po pristátí v Istanbule vstúpila do lietadla turecká polícia a zadržala únoscu, na ktorom po predchádzajúcom boji sedel jeden z cestujúcich.

Podľa všetkého nebol pri incidente alebo zásahu polície nikto z 59 cestujúcich a siedmich členov posádky zranený. Anatólska tlačová agentúra uviedla, že únosca pri sebe mal preukaz zdravotne postihnutého.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu