Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Kuriozity roku 2010: Najväčší joint, záchvat ministra a rekord v potápaní!

Kuriozity roku 2010
Kuriozity roku 2010

BRATISLAVA - Výber kurióznych udalostí a rekordov, ktoré vzbudili pozornosť v tomto roku:

- Emirát Dubaj v januári slávnostne otvoril najvyšší mrakodrap sveta, ktorý meria 828 metrov. Budova má názov Burdž Chalífa.

- Objavom francúzskych klubov a festivalov sa stala britská babička - dídžejka Ruth Flowersová (69), ktorá sa pre diskotéky nadchla, keď sa pred rokmi zúčastnila narodeninovej párty svojho vnuka. 

- Americká speváčka Lady Gaga sa pri preberaní ceny MTV objavila na pódiu v šatách pripomínajúce surové mäso. Že skutočne išlo o hovädzie, potvrdil návrhár tejto kreácie Franc Fernandez. 

- Marmeládu nazvanú "Occult jam", ktorá obsahuje pár vlasov zosnulej lady Diany, bolo možné kúpiť v prepočte za šesť eur na výstave surrealistického umenia v Londýne.

- Geniálny ruský matematik Grigorij Perelman neprevzal cenu spojenú s miliónom dolárov (760 tisíc eur), ktorú mal dostať za vyriešenie jednej z desiatich najzložitejších hádaniek - Poincarého domnienky. Podivný vedec vyhlásil, že všetko už má.

- Švajčiar Peter Colatech dosiahol nový rekord v potápaní na nádych. Pod hladinou vydržal 19 minút a 21 sekúnd.

- Mimoriadne šťastie mal Američan Rick Norsigian, ktorý pred rokmi kúpil 65 sklenených negatívov za 45 dolárov (asi 34 eur). Teraz sa potvrdilo, že ich autorom je slávny fotograf Ansel Adams a ich hodnota je 200 miliónov dolárov (asi 153 miliónov eur).

- Švajčiarsky minister financií Hans-Rudolf Merz dostal pri svojom vystúpení v parlamente nezvládnuteľný záchvat smiechu. O sebakontrolu tohto inak zdržanlivého politika pripravila škrobená úradnícka odpoveď o preclení koreneného mäsa.

- Manžel Chorvátky Ljilji Babarovej si nemusí robiť starosti so zapamätaním narodenín väčšiny zo svojich štyroch detí. Babarová totiž porodila už tretíkrát za sebou v ten istý deň a mesiac.

- V grónskom hlavnom meste Nuuk horel asi najväčší joint na svete. Polícia totiž pálila 118 kilogramov zhabanej marihuany. Šéf protidrogového oddelenia odporučil občanom, ktorí si chcú aspoň trochu "šluknúť", aby si najprv zistili smer vetra.

- V jazykolam a na komentátorskú nočnú moru sa zmenili dostihy v New Jersey pre reportéra Larryho Collmusa. V súboji sa totiž proti sebe postavili kone menom Mywifenosevrything (Moja žena všetko vyňuchá) a Thewifedoesntknow (Manželka nič netuší). 

- Za viac ako 15 000 libier (takmer 18 tisíc eur) vydražili zubnú protézu bývalého britského premiéra Winstona Churchilla, ktorý dokázal Britániu vyviesť z druhej svetovej vojny.

- V západopoľskom Świebodzine vztýčili najvyššiu sochu Ježiša Krista na svete. Biela skulptúra s korunou meria 36 metrov.

- Metalovej legende Ozzymu Osbourneovi sa na dvadsiaty pokus podarilo zložiť skúšky a získať vodičský preukaz. Nechápe ale, prečo sa teraz od neho nikto nechce nechať zviesť, aj keď už papiere má.

- Päťdesiat dní o kokosoch a vode strávili v člne na otvorenom mori traja chlapci z tichomorského súostrovia Tokelau. Boli už vyhlásení za mŕtvych, nakoniec ich ale zaregistrovalo rybárske plavidlo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu