Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Pracovníčkam zakázali nosiť červené podprsenky

ilustračné foto
ilustračné foto

ZURICH - Bankoví zamestnanci musia vyzerať pestovane a dôveryhodne, a obzvlášť to platí v časoch krízy ako je terajšia. K tomuto záveru došlo vedenie veľkej švajčiarskej banky UBS a vydalo pre zamestnancov nový dress-code (pravidlá obliekania) v rozsahu asi 40 strán, doplnený o rad ďalších odporúčaní.

Jedným z nich je napríklad, že im nemá byť nikdy cítiť z úst cibuľa, cesnak alebo tabak. Informovali o tom tlačové agentúry.

"Normy obliekania a správania pre zamestnancov prichádzajúcich do styku s klientmi sú súčasťou značkového profilu UBS," povedal hovorca banky Andreas Kern.

Predpisy začínajú od bielizne, tá má byť zásadne telovej farby, najmä u dám, aby nepresvitala cez vrchné oblečenie. Podprsenka sa nesmie zarezávať do tela, červená podprsenka je výslovne neprípustná. U mužov je neprípustné farbenie vlasov. Oblek musí byť tmavý, respektíve tmavý kostým alebo šaty, prípustné farby sú tmavý antracit, čierna alebo tmavomodrá. Do toho biela košeľa či blúzka s červenou kravatou alebo šatkou.

Košela nesmie hrudník ani obopínať, ani na ňom plandať, "pretože to pôsobí dojmom nedbanlivosti". Sukne musia byť "správnej dĺžky, teda doprostred kolien". Topánky čierne, kožené, podrážka výhradne tiež kožená. Podrážka z lacných plastov bola mimochodom zakazaná už skôr. Stylisti tiež odporúčajú dámam nenosiť zbytočne malé topánky, ktoré tlačia, pretože "nie je nič horšie než zmučený úsmev", ktorým sú potom zákazníci častovaní.

Zakázané je akékoľvek tetovanie, piercing alebo členkové retiazky, pretože "už nie sú módne a nevyjadrujú profesionalitu". Používaný parfum musí byť decentný a "zdôrazňujúci osobnosť". Pre dokonalosť predpis odporúča navštevovať kaderníka každý mesiac.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu