Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Na Hlavnom námestí v Bratislave už svieti vianočný stromček

Vianočný stromček na Hlavnom námestí Zobraziť galériu (4)
Vianočný stromček na Hlavnom námestí

BRATISLAVA - Na Hlavnom námestí v Bratislave sa v sobotu krátko po 17. hodine rozžiaril vianočný stromček.

"Začali sme tento rok trocha skôr a má to niekoľko dôvodov. Predovšetkým preto, že naše trhy a toto námestie je veľmi obľúbené a chceme, aby ste si ho čo najviac užili a aby toto námestie pred Vianocami čo najviac ožilo," vyhlásil v príhovore primátor Bratislavy Andrej Ďurkovský predtým, ako za pomoci detského folklórneho súboru Venček rozsvietil jeden z hlavných symbolov zimných sviatkov v hlavnom meste.

Slávnostný okamih spestril ohňostroj z veže Starej radnice, svetelná iluminácia na Hlavnom a Františkánskom námestí a vystrašený kŕdeľ holubov, ktorý zaplnil oblohu nad scénou.

Tohtoročný vianočný stromček pochádza z Podunajských Biskupíc, kde v priebehu necelých štyroch desaťročí dorástol do výšky viac ako 15 metrov.

Na slávnostné rozsvietenie sa prišli pozrieť desiatky rodín s deťmi. Pod hlavnou scénou sa pohybovali aj skupinky zahraničných turistov. "Som tu po tretí raz. Rada by som prišla aj budúci rok," povedala mladá Američanka.

Rozsvietenie stromčeka využili v tomto roku aj malé skupiny mladých ľudí, ktorí rozdávali propagačné materiály bratislavských kandidátov komunálnych volieb.

Na námestí je v tomto roku 103 stánkov, ktoré už od piatka (19.11.) ponúkajú cigánsku pečienku, pečené klobásy, lokše, kapustnicu, varený punč, víno, vianočnú medovinu či grog. Široký sortiment suvenírov a umeleckých výrobkov z dreva, skla a kože doplnia tri stánky, v ktorých sa vystrieda 12 charitatívnych organizácií.

Sedemnásty ročník Vianočných trhov na bratislavskom Hlavnom námestí potrvá do 23. decembra. V priebehu 35 dní prejdú okolo stánkov stovky návštevníkov zo Slovenska a zahraničia. V tomto roku ich chce podľa sociálnej siete Facebook navštíviť takmer 50.000 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu