Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Nová móda svadobných fotografov, páry fotia nahé!

Združenie je niektorými svadobnými fotografiami pobúrené
Združenie je niektorými svadobnými fotografiami pobúrené

PEKING - Čínske združenie fotografov špecializujúcich sa na svadobné fotografie vyzvalo k zákazu fotografovania odhalených novomanželov. To je totiž nová móda medzi mladými pármi v Číne, napísal denník Shanghai Daily.

Združenie fotografov v Šanghaji uviedlo, že prax, keď mladí novomanželia pózujú fotografovi nahí, je v rozpore s duchom inštitúcie manželstva. Fotografi varovali, že budú žiadať úrady, aby takéto fotografie zakázali, napísal denník.

"Svadba má byť posvätným obradom, prajeme si, aby to mladí rešpektovali," vyhlásil podpredseda združenia He Lina.

V Číne sa svadobné fotografie zvyčajne zaobstarávajú mesiac pred obradom a budúci manželia na nich pózujú buď odevoch západného štýlu alebo v tradičných čínskych odevoch na turisticky atraktívnych miestach.

Mnohé štúdia však navrhujú mladým párom, aby sa nechali na fotkách zvečniť nahí, zahalení len plachtou alebo s predmetom, ktorý strategicky zakryje intímne miesta.

Aj keď nie je nezákonné také fotografie robiť, každý, kto ich šíri, sa vystavuje trestnému stíhaniu za pornografiu. Zverejňovanie fotografií obnažených manželov na internete vyvolalo ostrú diskusiu o poňatí súkromného života v Číne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu