Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Najsexy povolanie majú letušky a piloti

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRUSEL - Aké povolanie je najviac sexy? Presne na tú otázku sa pokúsil odpovedať výskum holandských expertov, o ktorom dnes píše belgický denník La Capitale. Odpoveď sa u mužov i žien v jednom zhoduje: ide o prácu v lietadle.

Za najviac sexy povolanie u žien zvíťazila letuška (24 percent), za ktorou nasledovala modelka (16 percent), sekretárka (14 percent), advokátka (11 percent) a policajtka (šesť percent).

U mužov poradiu dominoval pilot (20 percent), nasledovaný vojakom (18 percent). Na tretej priečke sa umiestnili barman a požiarnik (desať percent) a hneď za nimi záchranár (deväť percent) a lekár (sedem percent).

Holandskí experti k týmto záverom dospeli na základe výskumu, do ktorého sa zapojilo tisíc mužov a žien. Tí si potom vyberali medzi 11 ženskými a mužskými povolaniami to, ktoré považujú za najviac sexy.

"Uniforma letušky vyzýva k predstavivosti," citoval denník jedného z autorov prieskumu. "Naviac sú vždy veľmi upravené," dodal s tým, že zaujímavé je, že povolanie, kedy majú ženy veľa moci, ako sú riaditeľky či top manažérky, skončili až na spodných priečkach rebríčka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu