Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Chlapec začal z ničoho nič plynule rozprávať po anglicky!

Dimitrije s mamou Draganou
Dimitrije s mamou Draganou

NIŠ - Jedenásťročný chlapec zo Srbska pred pár rokmi dokonale pomútil hlavu svojej rodine a učiteľom. Jedného dňa sa totiž zobudil s tým, že vedel plynule rozprávať po anglicky, hoci sa tento jazyk nikdy predtým neučil.

Chlapcova matka Dragana doteraz nechápavo krúti hlavou nad tým, ako je možné, že jej syn Dimitrije, ktorý mal v tom čase len tri roky, začal z jedného dňa na druhý rozprávať ako rodený Angličan. Jeho angličtina je údajne tak dobrá, že mu nerozumejú ani učitelia v škole, ktorú navštevuje.

Jeho mama bola aj napriek tomu, že ovláda základy anglického jazyka, časom prinútená zaobstarať si služby tlmočníka, aby vôbec svojmu synovi rozumela. Ako päťročný už Dimitrije v angličtine recitoval knihy o Harry Potterovi pre svojich kamarátov. V súčasnosti už svoju rodnú reč takmer vôbec nepoužíva.

"V anglickom jazyku snívam, hovorím ním, a keď zakopnem, hreším takisto v angličtine," smeje sa Dimitrije. Odborníci sa domnievajú, že jeho schopnosť bola vyvolaná istým druhom autizmu.

Chlapcovou jazykovou zručnosťou je fascinovaná aj profesorka angličtiny na univerzite v Niš. Po hodine strávenej konverzáciou s talentovaným Dimitrijom pripustila, že jeho angličtina je dokonca lepšia ako jej.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu