Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Študentky sa vyzliekli k Putinovým narodeninám

Titulná strana kalendára Zobraziť galériu (5)
Titulná strana kalendára

MOSKVA - Najpopulárnejší ruský politik Vladimir Putin už dostal k narodeninám rôzne dary, vrátane tigrieho mláďaťa, tentoraz ale premiérova manželka možno zdvihne obočie. Moskovské študentky žurnalistiky sa rozhodli šéfa vlády k štvrtkovým 58. narodeninám prekvapiť odvážnym kalendárom, na ktorého stranách pózujú len v spodnej bielizni.

"Vladimir Vladimirovič (Putin), milujeme vás," uisťuje nápis umiestnený na titulnej strane rovno uprostred dekoltu. Podobné nápisy sprevádzajú všetky dievčatá na všetkých stranách. "Vladimir Vladimirovič, lesy ste uhasil, ale ja celá horím," pripomína jedna z krásavíc premiérovo letné usadnutie za "volant" hasičského letúna. Ďalšie dievča sa rovno uchádza o miesto druhého pilota, iná by sa zase nechala zviesť premiérovým vozom. Ale dvojzmyselné narážky typu "Čo takto i tretíkrát?" alebo "Kto iný ako vy?" môžu mať v Rusku nielen erotický, ale aj politický podtón.

Putin bol už dvakrát ruským prezidentom a v roku 2008 presadol z prezidentského do kresla premiéra, pretože mu ústava nedovoľovala uchádzať sa o tretí mandát za sebou. Teraz sa špekuluje, že by sa v roku 2012 mohol do Kremľa vrátiť, a to rovno na šesť rokov, vďaka zmenám v ústave.

Kalendár s Putinovými obdivovateľkami to môže voličom pripomínať celý budúci rok hneď v 50 000 domácnostiach. V takom náklade ho totiž vydali a už aj predávajú v moskovských supermarketoch.

"Naším cieľom bolo predviesť nie hlúpe modelky, ale pracujúce dievčatá, novinárky s vlastným názorom, za ktorým si stoja," tvrdí Maxim Perlino zo štátnej televízie, v ktorého hlave sa vraj nápad s kalendárom zrodil.

Médiá v pozadí akcie vidia prokremelské hnutie Naši, ktorého hovorkyňa ako prvá na kalendár vo svojom blogu upozornila. Oficiálne však hnutie tvrdí, že s kalendárom nemá nič spoločné; vraj ide o osobnú iniciatívu adeptek žurnalistiky. To isté hovorí aj premiérov hovorca aj sama fakulta žurnalistiky Moskovskej štátnej univerzity.

Jej študentky sa dostali na pretras aj minulý mesiac, kedy univerzitu nie príliš vysoký premiér navštívil. Stretnutiu podľa bloggerov predchádzal starostlivý výber účastníkov. Organizátori žiadali, aby Putina obklopovali srdečné a inteligentné dievčatá "slovanského typu" o vzraste 160-165 centimetrov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu