Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Držal ľudí v lietadle, chcel sa stretnúť s Putinom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Stretnutie s ruským premiérom Vladimírom Putinom žiadal muž (40) z Kazachstanu, ktorý sa včera postaral o rozruch na moskovskom letisku Domodedovo.

Pri lete z kaukazského mesta Mineralnyje Vody do Moskvy sa posádke zveril, že má dôležitú informáciu pre políciu. Lietadlo pristálo na odľahlom mieste, kde muž dve hodiny zadržiaval vo veľkej horúčave všetkých cestujúcich. Až keď jednému z nich prišlo zle, zasiahlo špeciálne komando prezlečené za zdravotníkov.

Muž, ktorého neskôr polícia identifikovala ako Magometa Bakijeva alebo Magomeda Patijeva, dal po pristátí posádke lístok s telefónnym číslom, na ktoré mu majú policajti zavolať. Informácie, ktoré im chcel odovzdať, sa údajne týkali nepokojného Čečenska na severe Kaukazu. Keď mu policajti zavolali, žiadal schôdzku s Putinom.

Požiadavky zadržaného muža sú stále nejasné, rovnako ako dôvod, prečo sa potreboval stretnúť s ruským premiérom. Pri osobnej prehliadke policajti nenašli žiadne zbrane, výbušniny ani iné nebezpečné predmety. Muž ničím a nikomu nehrozil, len opakoval, že neodporúča otvárať dvere a podávať vodu cestujúcim.

Incident sa skončil zásahom špeciálneho komanda. Po náhlej nevoľnosti jedného z cestujúcich vstúpili na palubu policajti prezlečení za zdravotníkov a muža, ktorý žiadla stretnutie s Putinom, zadržali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu