Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Ady Hajdu odišiel z reštaurácie bez zaplatenia

Ady si objednáva kuracie prsia Zobraziť galériu (4)
Ady si objednáva kuracie prsia

BRATISLAVA - Známy herec Ady Hajdu si vyšiel po natáčaní ďalšej časti seriálu Ordinácia v ružovej záhrade na obed. Vybral si reštauráciu v centre mesta, kde dostal chuť na kuracie prsia s ryžou. Na počudovanie všetkých okolo sediacich a personálu reštaurácie začal pri objednávaní posunkovať. Keďže mu čašníčka nerozumela, Ady nezachytil, že má nakoniec zaplatiť, a preto odišiel bez vyrovnania účtu.

Takto sa podarilo projektu 7. zmysel, ktorého iniciátorom je spoločnosť Slovak Telekom, znova upozorniť, aké potrebné je priblížiť svet Nepočujúcich nám počujúcim.

Byť tolerantný voči hendikepovaným ľuďom je pre Adyho jedna z priorít. Do projektu sa zapojil, aby mohol upozorniť na každodenné neľahké situácie, s ktorými sa Nepočujúci stretávajú. „Bol by som rád, ak by sa viacero ľudí naučilo niekoľko posunkov, ktorými môžeme Nepočujúcim uľahčiť život. Mňa táto skúsenosť naozaj obohatila a odporučím aj mojim priateľom, aby sa tomu povenovali. Môžeme tak nielen pomôcť hendikepovaným spoluobčanom, ale otvoríme sa voči nim aj v komunikácii.“

Viesť Nepočujúcich k zamestnanosti a prinášať im vhodné formy komunikačných sietí je úmyslom aj iniciátora projektu 7. zmysel. „V rámci aktivít zodpovedného podnikania chceme sprostredkovávať zážitky, ktoré prinášajú radosť a zároveň pomáhajú komunite. Momentálne sme jediná spoločnosť na Slovensku, ktorá vytvára komplexné programy pre Nepočujúcich a zabezpečuje starostlivosť o zákazníkov v posunkovom jazyku. Okrem produktov ako je špeciálny paušál či zvýhodnený mobilný internet, hľadáme aj ďalší zmysel, a to prostredníctvom grantového programu pre Nepočujúcich, ktorí by chceli podnikať, ale nevedie ako a kde začať,“ hovorí šéf korporátnej komunikácie Slovak Telekom, a.s. Ján Kondáš.

Riaditeľka ANEPS-u Ľubica Šarinová potvrdila, že aj v bežnom živote je dôležité zaujať taký postoj, aký má Ady: „Empatia s akou Ady pristupoval k posunkovaniu ma povzbudila v tom, že je potrebné v takýchto aktivitách pokračovať. Ady sa ako herec učil prostredníctvom zážitkov a do celej situácie vniesol šarm sebe vlastný.“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu