Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Uzavreli samovražedný pakt, úspešný bol "len" spolovice

William a Angela Stantonovci
William a Angela Stantonovci

SOMERSET - Snaha manželského páru skoncovať so svojimi životmi, pretože jednému z nich ostávalo kvôli zhubnému ochoreniu už iba pár mesiacov života, vyšla "len" spolovice. Zatiaľčo žena sa udusila pomocou igelitového vrecka, mužovi sa taška na hlavu nezmestila, a tak sa obrátil na svojho kamaráta s bizardnou požiadavkou.

Doktorovi Williamovi Stantonovi (79) lekári pred časom oznámili krutú správu; kvôli zákernej chorobe mu ostávalo už len šesť mesiacov života, a tak s manželkou Angelou (74) uzavreli samovražedný pakt.

Po 52 rokoch spoločného života, počas ktorého sa im narodili dve dcéry, by totiž pre nich bolo nepredstaviteľné žiť jeden bez druhého, a preto sa rozhodli ukončiť svoje životy naraz.

V osudné septembrové ráno si nasadili na hlavy igelitové tašky s cieľom udusiť sa. Angele sa to aj podarilo, ale jej manžel narazil na nečakanú prekážku. Vrecko bolo totiž príliš malé a nezmestilo sa mu na hlavu. Tak zavolal svojmu rodinnému priateľovi, ktorého zúfalo žiadal, aby mu doniesol väčšiu tašku, pretože chcel čin "dotiahnuť až do konca". To bývalý policajt rázne odmietol.

Polícia po príchode v dome našla list na rozlúčku, v ktorom stálo: "Angela a ja sme si zobrali život, ležíme hore." Krátko nato Stantona zatkli pre podozrenie z vraždy.

Bývalý doktor sa ešte v ten deň dostal von na kauciu, objasnenia prípadu sa však už nedožil, pretože niekoľko mesiacov po samovražde svojej ženy zomrel na rakovinu kostí. Ešte predtým však Stanton vyhlásil, "že sa už nevie dočkať, kedy ho pochovajú vedľa jeho milovanej Angely".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu