Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Chlapec (13) sa počas "hry" nešťastne obesil!

Harry Robinson bol kadetom na škole leteckého výcviku
Harry Robinson bol kadetom na škole leteckého výcviku

TERLING - Veľmi zvláštnym spôsobom, ktorý sa neskôr ukázal ako tragický, sa jeden anglický tínedžer rozhodol stráviť deň voľna, ktorý dostali začiatkom roka v škole kvôli snehovej kalamite. Ako jeden z mnohých totiž podľahol čaru najnovšieho internetového hitu nazvaného "dusivá hra", ktorá ho nakoniec stála život.

Internetom sa v posledných mesiacoch šíri veľmi nebezpečná hra, ktorá nachádza obľubu najmä medzi mladými ľudmi. Nezriedka sa však končí smrťou. To bol aj prípad Angličana Harryho Robinsona (13), ktorý najnovšiu zábavku tínedžerov vyskúšal na vlastnej koži.

Hra dostala príznačné pomenovanie "dusivá", pretože v nej ide o dosiahnutie čo najväčšej rozkoše na základe pridusenia. Kvôli nemu totiž nedochádza k prísunu kyslíka do mozgu, čo u dotyčného po náhlom uvoľnení škrtidla vyvolá žiadaný pôžitok. Deti sa pri tom častokrát aj nakrúcajú a video potom umiestnia na internet.

O dosiahnutie "nirvány" sa v osudný deň pokúšal aj Harry, bohužiaľ jeho zahrávanie sa so smrťou si vybralo svoju daň. Bezvládne telo našiel krátko po čine Harryho mladší brat Charlie, zachrániť ho však už nedokázal.

Škola, ktorú mladík navštevoval, sa preto rozhodla rozposlať varovný list rodičom všetkých svojich žiakov, v ktorom ich informovala o nebezpečnom koníčku mladých, ktorí sa tak veľmi ľahko ocitajú na hranici života a smrti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu