Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Počet používateľov Facebooku presiahol 500 miliónov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Počet ľudí, ktorí používajú sociálnu sieť Facebook, v stredu presiahol hranicu 500 miliónov. Na svojom blogu o tom informoval zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg. Túto internetovú službu teda na svete využíva už každý štrnásty človek.

"Je to dôležitý míľnik pre všetkých z vás, ktorí ste pomohli Facebook rozšíriť na celom svete," uviedol 26-ročný Zuckerberg, ktorý patrí medzi najbohatších ľudí sveta. V súvislosti s dosiahnutím výnimočnej hranice vytvorila jeho kalifornská firma aplikáciu, na základe ktorej môžu ľudia prezradiť, ako sociálnu sieť využívajú vo svojom osobnom či profesionálnom živote. Napríklad generálny tajomník NATO Anders Fogh Rasmussen chodieval so svojimi fanúšikmi z Facebooku počas úradovania vo funkcii dánskeho ministerského predsedu behávať.

Istá žena z USA zase pomocou tejto sociálnej siete vyhrala boj nad rakovinou. "Úlohou Facebooku je vytvoriť svet, ktorý je otvorenejší a viac prepojený," poznamenal Zuckerberg, ktorý pred šiestimi rokmi, keď Facebook zakladal, podľa vlastných slov ani len nesníval o tom, ako ho raz ľudia budú využívať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu