Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Obezita sťažuje sexuálny život, hlavne ženám

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Obezita sťažuje podľa vedcov sexuálny život, a to predovšetkým ženám. Obézne ženy majú menší prístup k antikoncepcii a nechtiac otehotnia štyrikrát častejšie ako ženy s normálnou váhou. Podľa rozsiahlej francúzskej štúdie tiež nachádzajú horšie partnera ako obézni muži, uviedla agentúra AFP.

Obézne ženy majú štyrikrát častejšie potrat a sú menej sledované gynekologicky. "Jednou z hypotéz je, že lekári váhajú s predpisovaním tabletiek ... nemajú dostatočný prospech ani z náhradných metód proti počatiu," tvrdí vedúca výskumu Nathalia Bajosová. Zároveň sa vyslovila za lepšiu výučbu lekárov, z ktorých niektorí si podľa nej myslia, že obézne ženy nemajú sexuálny život.

Tiež muži s obezitou zažívajú v sexuálnom živote ťažkosti. Problémy s erekciou majú trikrát častejšie ako muži s normálnou váhou. Štyrikrát menej tiež používajú prezervatív a častejšie dostanú prenosné sexuálne choroby. "Vzhľadom na ťažkosti pri hľadaní nejakého partnera ustupujú u nich zdravotné aspekty mnohokrát do úzadia," vysvetlila Bajosová.

Závery výskumu, ktorý si objednali a zaplatili francúzske úrady, a ktorý sa uskutočnil u 10 tisíc mužov a žien rôznej váhy, zverejnil podľa AFP v stredu britské prestížne odborné noviny British Medical Journal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu